kaksin mökillä

ti 29.6.2021

KESÄN VÄREJÄ

Mökkikesä 2021 on ehtinyt jo kesäkuun loppupuolelle ja huh hellettä on riittänyt. Mökillä on käynyt vilinä, kun viisi serkusta on uinut lämpimässä järvivedessä. Minua huvitti, kun uskaltauduin poikien seuraksi. ”Mummi, sukella”. Minä sukelsin ja pojat katsoivat ihmeissään. Uin vähän syvemmälle ja pojat huutelivat: ”Mummi, älä mene niin kauas.” Osat ovat vaihtuneet. Tähän asti olen vahtinut heitä, nyt he vahtivat minua.

Parolan K-Supermarketin kauppias on tuonut ruokakasseja ja postipoika Hesarin ja Jussille vaippoja. Huolto siis pelaa.

UKONKELLOT OVAT NUPULLA

Nuoriso asensi viime viikonloppuna ilokseni uudet heleän vihreät pyykkinarut. Ne ovat kovassa käytössä. Vaihdan lähes päivittäin sänkyyn auringossa ja tuulessa kuivuneet lakanat. Pihakukat ovat kukkineet ennätysnopeasti. Juhannusruusut ehtivät lakastua jo ennen juhlapyhiä. Valkoiset ukonkellot ja jasmiini ovat nupulla, joten kukkailoa riittää jatkossakin.

to 1.7.2021

Karkasimme huoltokäynnille Hämeenlinnaan. Kutsuin graafikkoystävä Tiina-Katriinan ja hänen lomalla olevan miehensä Reijon mökille uimaan. Siitä oli puhetta jo alkukesällä. Moittivat järvivettä kylmäksi. Pääsimme heidän kyydissään kaupunkiin iso pyykkikassi takakontissa.

HÄMEENLINNAN RANTABULEVARDI

Tein tänä aamuna kunnon kauppakierroksen. Täydensin ruoka- ja lääkevarastoja ja tein löytöjä Linctus apuvälinekaupassa. Nyt Jussilla on monta pakkausta sekä kertakäyttöisiä että pestäviä patjansuojuksia. Se helpottaa meidän molempien elämää. Ajattelimme panna elämän risaikseksi ja käydä ulkona syömässä. Hain myös juhlajuomia, sillä meillä on vajausta juhannuksesta. Silloin petyimme, kun kuohuviinikauppa oli ehtinyt mennä kiinni.

la 3.7.2021

Mökillä taas. Tulimme eilen komeasti tutulla Riina-taxilla. Poikkesimme matkalla hakemassa Tiiriöstä mansikkalaatikon. Hintaa mökkimatkalle tuli lähes 60 euroa. Vähän se kirpaisi, vaikka yritänkin ajatella, että oman auton käyttö tulisi kalliimmaksi.

KESÄHERKKUJA
OSA MANSIKOISTA PÄÄSI PAKASTIMEEN, OSASTA KEITTELIN TUOREHILLOA JA LOPUT SÖIMME

Tuntui, että kesä on kauneimmillaan, kun jasmiini oli avannut nuppunsa poissa ollessamme.

JASMIINI TÄYDESSÄ KUKASSA

Ilta oli ihmeellinen, kun istuimme ulkopöydän ääressä ja pelasimme canastaa. Hyttyset eivät kiusanneet. Jussi löysi jostain entisen puhtinsa ja on nyt lupaavasti johdossa. Ehkä jatkamme tänään?

TÄYDELLINEN KESÄILTA

Tuntuu epätodelliselta, kun meillä ei ole viikonloppuvieraita. Seuraavana viikonloppuna on taas vilinää, kun juhlistamme Annan ja minun syntymäpäiviäni.

ma 5.7.2021

Luvassa tukalaa tai erittäin tukalaa hellettä, radio Suomi tiesi aamu-uutisten aikaan. Hellettä on totta tosiaan riittänyt.

AURINKOVARJO ON OLLUT TARPEEN

Kukat huutavat vettä. Kastelin liiankin tarmokkaasti kaupunkimatkamme aikana nuutuneita orvokkeja ja onnistuin hukuttamaan ne.

KOSMOSKUKAT KELPASIVAT AHNEELLE VARKAALLE

Kasvimaalla kävi yllätysvieraita. Komeasti kasvaneet kosmoskukat oli syöty, samoin lupaavat lehtikaalin alut. Kaipasin haulikkoa.

Saimme lisääkin yllätysvieraita, tällä kertaa mieluisia. Anna ja Miska hakivat lauantaina Samun Kiljavan leiriltä ja jatkoivat matkaa mökille uimaan.

UIMARIPOJAT SAMU JA MISKA
KUKKATERVEHDYS ULPULLE

Ulpulla oli eilen nimipäivä. Lähetimme kukkaistervehdyksen. Saimme paluupostissa kuvan nauravaisesta tyttösestä.

NIMIPÄIVÄHYMY

Nyt olemme taas kahdestaan mökillä ja helle jatkuu. Sisällä on kuitenkin mukavan viileää. Makuuhuone on sopivasti varjon puolella.

TERVEISIÄ METSÄSTÄ

Olen ottanut tavaksi käydä aamuvarhaisella lenkillä. Päivisin on liian kuuma. Tämä kesä jää historiaan.

ti 6.7.2021

Syntymäpäivät ovat mukavia. Jussi heräsi aamukuudelta laulamaan ja kävi vähän myöhemmin poimimassa pihalta kukkakimpun. Päivänsankari kiittää.

SYNTYMÄPÄIVÄKUKAT

Kellarissa on kuohuviinipullo jäähtymässä ja lämmintä on luvassa tänäänkin.

to 8.7.2021

Heräsin sateen ropinaan! En olisi uskonut, että kesäsade tuntui ihmeen hyvältä. Piha on rutikuiva ja mustikat uhkaavat kuivua metsään.

Sain syntymäpäivänä lukuisia onnittelusoittoja laulutervehdyksillä ja ilman sekä onnitteluviestejä Facebookiin. Niitä oli mukava lukea päivän mittaan. Kiitokset ystäville. Sain myös kaksi yllättävää soittoa. Molemmissa tarjottiin mahdollisuutta ripustaa taidenäyttely Hämeenlinnaan. Hehkutan lisää, kun tiedän että ne totutuvat!

Canastapeli Jussin kanssa on edennyt suotuisasti. Minä voitin ensimmäisen erän, mutta Jussi on kirinyt sen jälkeen.

ALLYN TARINA
TÄHDEN TARINA

Olen istunut hellepäivinä keinulla ja lukenut Seitsemän sisaren tarinoita. Ajattelin tutustua vain niistä ensimmäiseen, mutta nyt on jo kolmannen sisaren tarina meneillään. Sivuja yhdessä tarinassa on rusaat 500. Olen nauttinut vilpittömästi.

TÄSSÄKÖ AHNE KASVIMAAROSVO? YRITTI KARKUUN.

Kävin aamulenkillä sateen jälkeen tuoksuvassa metsässä. Tossut kastuivat, mutta se ei haitannut. Kesä kuivaa. Iltapäiväksi on taas luvassa hellettä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.