syksyn merkkejä

to 19.8.2021

SYKSYN ENSIMMÄISET KELTAISET LEHDET

Kävelin aamulla sateentihkussa Vanajaveden rannalla. Linnanpuistoon ei ollut asiaa, sillä siellä rakennettiin Hämeen keskiaikafestivaalia. Tuntui hetken haikealta, sillä tämä on jo toinen kesä peräkkäin, etten ole antamassa siellä hyviä tarotennustuksia. Lohduttauduin ajatuksella, että ensi viikon perjantaina 27.8. Hämeenlinnassa vietetään Taiteiden yötä. Paperihuone on avoinna klo 18-21 ja Mama Maddalena on paikalla!

LUVASSA HYVIÄ ENNUSTUKSIA TAITEIDEN YÖSSÄ

Vietän tänään laatuaikaa grafiikanpajalla. Suunnitteilla on uusia vedoksia vanhoista kuparilaatoista. Päivystän ja voin samalla tehdä omia hommia.

su 22.8.2021

Vietimme sateisen ja tuulisen viikonlopun mökillä Annan ja poikien hyvässä seurassa.

OHRAPELTO OLI JO KULLANKELTAINEN

Riemastuin, kun löysin kesän ensimmäiset rehevät kantarellit ja tatit.

SAMU JA MISKA KERÄSIVÄT INNOLLA KANTARELLEJA
KESÄN ENSIMMÄISET SIENET

Anna, Samu ja Miska tulivat juoksujalkaa keräämään mökin läheltä löytyneet herkut.

Anna kävi lauantaina katsomassa Helsingissä ystävänsä tanssiesityksen. Samu ja Miska viihtyivät mainiosti mummin ja papan seurassa, kun lupa oli nauttia herkuista.

TARJOLLA PIKKULETTUJA JA SAMUN FANTASIAKAKKU

Teimme Samun kanssa kakkutaikinan ja poika koristeli kakkupohjan taiteellisesti.

SUONTAAN KARTANON HISTORIA KIINNOSTI KYLÄLÄISIÄ

Sunnuntaina Tenholan kyläyhdistys järjesti tutustumistapahtuman Suontaan kartanoon. Gustav Rosenlew kertoi mielenkiintoisesti kartanon historian ja Ellen Rydbeck valaisi sieltä nykypäivän kuulumiset. Kävimme kahdestaan Annan kanssa retkellä. Tilaisuus oli mielenkiintoinen, mutta kolea sää sai toivomaan, että historiikin kertominen olisi sujunut joutuisammin.

Nyt olemme taas Jussin kanssa kaupungissa. Säätiedotus lupaa edelleen epävakaista ja viileää viikkoa.

ke 25.8.2021

Sadepisarat rummuttavat ikkunaa. Syksy on tullut. Kävelin eilen Aulangontielle kampaajalle ja olin aivan paleltua hyytävässä tuulessa. Kaipasin käsineitä. Tähän ei ole vielä tottunut.

KUUMAILMAPALLO KAUPUNGIN YLLÄ

Illalla lenkkeilimme Jussin kanssa ja ihailimme taivaalla liitelevää kuumailmapalloa.

VENÄLÄISTÄ POSLIINIA

Olen tehnyt löytöjä läheisessä Fidassa. Ostin teekannun, vaikka entisiä on useampiakin. Tämä toi nostalgiset muistot mieleen, kun kannoin nuoruudessa Moskovasta samaan sarjaan kuuluvia teekuppeja.

TODISTUS

Posti toi Jyväskylän avoimesta yliopistosta todistuksen suoritetuista kirjoittamisen perusopinnoista. Yksi projekti elämässä on saatu loppuun. Aineopintoja en aio suorittaa, sillä kahden vuoden opintokokonaisuus tuntuu turhan vaativalta. Jos olisin paljon nuorempi, jatkaisin kyllä.

la 28.8.2021

Galleria Paperihuoneella oli hulppea ilta eilen Taiteiden yön merkeissä. Meillä oli esillä värikkäitä alennuslaatikoita. Kävijät innostuivat selailemaan tarjousvedoksia ja mukavan monta meni kaupaksi.

MAMA MADDALENAN TAROTTULKINNAT OLIVAT SUOSITTUJA

Minulla oli ennustuspiste takahuoneessa. Tiina-Katriina jakoi jonotusnumeroita. Annoin illan aikana 17 hyvää tarottulkintaa. Kävijöiden joukossa oli sekä vanhoja tuttuja että ensikertalaisia. Kaikki olivat tyytyväisiä. Niin minäkin. Jatkan hyvin alkanutta ennustamista viikon kuluttua Taidekasarmilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.