valonpilkahduksia

to 25.11.2021

MIELENPIRISTYSTÄ

Olen varovaisen toiveikas. Ilahduin, kun Jussi on ollut Tampereen lääkärikäynnin jälkeen virkeämpi kuin aikoihin. Juttu on luistanut lähes entiseen malliin ja lusikka on pysynyt kädessä. Eilen ei tarvinnut auttaa syömisessä ollenkaan. Kun hoitajat saattoivat hänet wc:hen, seurasin ilolla, miten askeleet olivat pidentyneet. Fysioterapeutit jatkavat kuntoutusta. Jussilla on huoneessa polkulaite, jota hän kertoi käyttäneensä päivittäin.

Soitin eilen sosiaalihoitajalle, joka lupasi kiirehtiä palveluasumispaikan saantia. Toivon todella, että paikka löytyisi. Oleskelu pitemmän päälle eristyshuoneessa on turhauttavaa. Olemme viettäneet rattoisia hetkiä vanhan tanssimusiikin parissa. Miika osti puhelimeen liitettävän kaiuttimen. You Tubesta löytyy soittoa joka makuun. Nautin itsekin musiikkituokioistamme.

Taiko yllättää jatkuvasti iloisesti. Vein taas eilen yhden neitomaalauksistani postiin. Päivitin siitä ilosta kolme uusinta maalaustani sivuilleni.

la 27.11.2021

Hämeenlinnaan on tullut talvi. Aamulla mittarissa oli seitsemän pakkasastetta. Maa on valkoinen, mutta lunta on vain pari senttiä.

VANAJAVESI ON SAANUT OHUEN JÄÄPEITTEEN

Reippailin linnanpuistossa ja ihailin valoisaa maisemaa. Päivystän tänään iltapäivän tunnit Paperikammarissa ja lähden sieltä sairaalaan katsomaan Jussia. Hän on voinut tällä viikolla tasaisen hyvin. Saimme Hämeenlinnan kaupungilta päätöksen, että Jussi on oikeutettu palveluasumiseen. Nyt vaan odotellaan paikan vapautumista.

ti 30.11.2021

Huomenna on jo joulukuu. Hyvä niin, sillä marraskuu on tuntunut pitkältä ja raskaalta. Toivo Jussin pikaisesta kuntoutumista on hiipunut. Hän nukkui eilen melkein koko vierailuajan. Soitin musiikkia viihdykkeeksi. Se taisi olla hyvää unilääkettä.

HÄMEENLINNAN TORI JOULUVALAISTUKSESSA

Illalla osallistuin Karjalapirtillä Linnan marttojen syksyn viimeiseen lukupiiriin. Jatkamme tammikuussa Rosa Liksomin Väylän parissa ja helmikuussa tutustumme Pohjois-Koreaan teoksella Pako, jonka piti olla mahdoton.

to 2.12.2021

Talviset kelit jatkuvat. Lenkiltä palatessa posket ovat punaiset. Jussin vointi on ennallaan. Tapasin eilen lääkärin, joka kertoi, että kuntoutus jatkuu. Olen yrittänyt puhua AVH- eli aivoverenkiertohäiriöiden kuntoutusohjelmasta. Hämeenlinnassa Ilveskoti on erikoistunut siihen. Lääkäri lupasi puhua ylilääkärin kanssa, josko se toteutuisi. Tosin hän ei tiennyt, onko paikkoja.

VERKATEHTAAN JOULUVALOT

Eilen oli hieman haikea tunnelma, kun Kirjoituksia Koneesta ryhmämme kokoontui viimeisen kerran Verkatehtaalla. Galleria Kone siirtyy vuoden vaihteessa torin kulmalle ja meidän ryhmämme sen myötä.

There is one comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.