joulu melkein ilman sinua

pe 24.12.2021

JOULUILOA 2021

Valmistelen joulua, vaikka olen yksin kotona. Kuuntelin radiosta Tiernapoikien kirkasta laulua, sytytin tuikkuja ja kokkasin joulun ruokia. Nyt keittiössä tuoksuu punakaali. Porkkana- ja punajuurilaatikot ovat uunissa, lanttulaatikko vielä kaupassa.

Anna ja Laura ovat olleet koko syksyn keto-dieetillä. Niinpä meille on tulossa ketojoulu. Se tarkoittaa, ettei laatikoissa ole perunoita, riisiä eikä ohraa, Onneksi kuohukerma ja kananmunat sopivat. Uunivalmis kilon kalkkuna odottelee paistamista. Laitan sen vasta illalla uuniin, sillä Anna ja pojat tulevat myöhään. Heillä on päivällä omat joulukuviot. Miikan perhe on käynyt perinteisesti tapaninajelulla.

Lähden joulurauhan julistuksen jälkeen tervehtimään Jussia Visarantaan. Siellä on asukkaille tiedossa jouluateria. Huomenna menemme porukalla ja viemme pieniä paketteja.

jatkuu illalla:

Viime yönä satoi valkoista lunta. Pakkasta oli kahdeksan astetta. Kävelin ripeästi Visarantaan. Siellä soi joululaulut. Jussi oli syönyt kinkkua ja joululaatikoita. Sanoi, että kotona saa parempaa. Istuimme Jussin huoneessa. Mies kuvitteli olevansa Ruotsissa. En tiedä miksi. Ehdotin, että soittelemme sukulaisille, mutta hän ei jaksanut jutella muiden kuin Miikan kanssa.

KAUKLAHDEN IHANAT TONTUT

Pyysin kuvia Kauklahden joulusta. Miika kertoi, että Otso oli saanut mantelin puurosta. Ulpu hihkaisi väliin, että hän oli saanut karkin.

Lähdin kahviaikaan paluumatkalle. Taitaa olla ensimmäinen joulu, kun meillä ei ole purkkiherneitä. Citymarketin hylly oli tyhjä. Onneksi tuoretiskistä löytyi lanttulaatikkoa.

HERKKULAUTASELLA ON KYLMÄSAVULOHTA, CREME FRAISEA, KIRJOLOHENMÄTIÄ, ANNABELLA PERUNA SEKÄ OMATEKOISTA METSÄSIENISALAATTIA, LASISSA KYLMÄÄ VALKOVIINIÄ

Katoin kotiin ehdittyäni täsmähyvää jouluruokaa yhdelle. Olo on hieman haikea. Elämänmuutokset ottavat voimille.

GLÖGIMALJAT
JOULUTERVEHDYS KAUKLAHDESTA

Illalla meillä oli joulutunnelmaa. Anna ja pojat kävivät pikaisesti tervehtimässä Jussia. Meille tullessaan Samu ja Miska olivat täpinässä. Katoin jouluruoan pöytään. Anna toi kinkkua, joka sai pojilta huippupisteet. Kalkkuna ehti sopivasti kypsyä, mutta marinadi oli turhan vahva. Kalapöytä oli Annan ja minun suosikkini. Laatikoita maistelemme vasta huomenna.

NYT JÄNNITTÄÄ

Lahjojen jako sujui joutuisasti. Pojat saivat lisää pelikoneita.

SAMU OLI TARKKANA, ETTÄ PAKETIT LÖYSIVÄT PERILLE

Hämmästelimme Annan kanssa rauhallista tunnelmaa, kun pojat keskittyivät uusiin lahjoihinsa. Kävimme joulusaunassa ja sen jälkeen olikin jo aika vetäytyä nukkumaan. Huomenna on uusi puuhapäivä.

LEENA TONTTU SAI MUKAVAA AJANVIETETTÄ JOULUNPYHIKSI

Olen valitellut ystäville, että sanaristikoiden täyttäminen on hankalaa, kun en näe kunnolla vihjeitä. Aina keksiliäät Lii ja Kaizu antoivat täsmälahjan. Lee kiittää;)

la 25.12.2021

SININEN HETKI HAUTAUSMAALLA

Kävimme joulupäivänä Hattulan Pyhän Ristin kirkon hautausmaalla sytyttämässä kynttilät vanhempieni haudalle.

VIDEOPUHELU

Visarannassa käydessämme Jussi jaksoi jutella sisarustensa ja Jaanan kanssa. Otimme Arjalle ja Eskolle videopuhelun, jotta he näkivät, miltä palvelutalossa näyttää.

ma 27.12.2021

Kävimme taas tapaninpäivän aamuna Annan kanssa Jussin luona.

TAPANINPÄIVÄ OLI LUMINEN JA VALOISA

Päivä oli kirkas. Veimme Jussille jouluherkkuja kuten luumurahkaa ja Kaizun konjakkiluumuja. Hyvin maistui.

Miikan perhe tuli iltapäivällä Visarannan vierailun jälkeen. Meillä oli vielä sopivasti laatikoita, kinkkua ja kalkkunaa jäljellä nälkäisille vieraille.

TAPANINPÄIVÄN LAHJAILOA

Joulupukki oli huomaavaisesti jättänyt lahjoja lapsille. Serkuksilla riitti mukavaa puuhaa uusien lelujen parissa. Me jäimme heiluttamaan, kun vieraat jatkoivat illalla matkaa toiseen mummolaan.

ke 29.12.2021

Vuosi lähestyy loppua. Toivottavasti ensi vuosi on valoisampi. Ulkona sataa lunta ja pakkanen on lauhtunut. Jos sääennusteeseen on uskomista, vietämme vuodenvaihdetta pluskelissä. Suunnittelin, että juomme perheystävien kanssa kuohuviiniä Jussin huoneessa. Eilen ulko-ovessa oli ilmoitus, että koronarajoitukset ovat kiristyneet. Ehkä tarkenemme juoda maljat ulkona.

Meillä oli Annan kanssa tehokas puuhapäivä. Kävin purkamassa näyttelyni Hätilän hammashoitolassa. Anna ja Samu olivat sillä aikaa Terhillä parturissa. Anna vei taulukassit autolla työhuoneelleni. Minä kävin Kelassa hoitamassa Jussin hakemuksen hoitotuen korotuksesta.

MUUTTAAKO MIKE SAMUN JA MISKAN LUO?

Pikaisen lounaan jälkeen Anna laittoi tavarat kasaan ja kävimme porukalla kissakoti Kattilassa ja Visarannassa. Annan perhe jatkoi matkaa Helsinkiin ja minä palasin voipuneena kotiin. Nyt ehdin henkäistä hetken ennen seuraavia juhlia.

to 30.12.2021

Olin tänään hyvä ihminen. Imuroin, pesin lattiat ja korjasin tavaroita paikoilleen. Kävelin puolen päivän aikaan hyytävässä viimassa Visarantaan. Jussi oli syönyt päiväruoan ja nuokkui pyörätuolissa.

Tuntui hiukan turhauttavalta, kun hän kysyi, olenko käynyt täällä ennen. Ehkä minun ei tarvitse kävellä pitkää matkaa ihan joka päivä. Varsinkaan, kun en saa vierailla 20 minuuttia kauempaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.