taas yhdessä

pe 28.1.2022

IDYLLINEN MAISEMA VISAMÄESSÄ

Heräsin aamuviideltä, kun lumiaura kolisi makuuhuoneen ikkunan alla. Ehdin katsoa kelloa moneen kertaan ennen kuin oli aika lähteä Visarantaan.

REIPPAILIN AAMUHÄMÄRÄSSÄ VISARANTAAN

Pyörätuolitaksi tuli hakemaan meitä kello 8:40. Olimme etuajassa Kanta-Hämeen keskussairaalan röntgenosastolla. Niin oli hoitohenkilökuntakin, sillä Jussi pääsi puoli tuntia ennen ajanvarausta magneettikuvaukseen.

JUSSILLE KAHVI JA VIINERI MAISTUIVAT

Istuimme tyytyväisinä kahviossa. Soitin kelataksikeskukseen ja varasin paluukuljetuksen. Hyvä onnemme ei enää jatkunut, sillä taksia ei kuulunut. Kun olimme odotelleet tunnin, hermostuin ja soitin uudelleen. Kävi ilmi, että taksi oli tullut ja mennyt, kun ei löytänyt meitä. Hämmästelin, sillä olimme odotelleet kiltisti pääovella. Missä taksi oli ollut, sitä en tiedä. Kysyin, joudummeko odottamaan toisen tunnin. Keskus arveli, että ei.

Kesti vain muutaman minuutin, kun auto tuli ja pääsimme sopivasti lounasaikaan takaisin Visarantaan. Ruokalistalla oli kaalikääryleitä. Lääkäri on luvannut soittaa tuloksista ensi viikolla. Sen jälkeen vuorossa on hoitosuunnitelmapalaveri. Hyvä kun asiat edistyvät.

su 30.1.2022

Viikonlopun iloksi Miika, Visa ja Ulpu tulivat yökylään.

VIHDOINKIN HYMY, KUN PARTA ON AJETTU

Miika kävi Jussia katsomassa herkkujen kera lauantaina ja sunnuntaina. Minä olen menossa huomenna.

ILTASADUN AIKA

Olin mielelläni lastenvahtina. Luin illalla Ulpulle Mikki Hiirtä ja Babareita.

VISA LÖYSI AARTEITA

Visa vietti laatuaikaa tutkimalla Jussin romukaappia.

Tänään molemmat olivat litimärkiä möyrittyään lumihangessa. Lunta on todella kinoksiksi asti. Herkuttelimme lauantaina tuttuun tapaan tortilloilla ja sunnuntaina Miika toi Visarannan käynnin jälkeen kuumat pizzat. Kinkku-ananas ja frutti di mare maistuivat.

ma 31.1.2022

Tänään oli ylellinen päivä, kun sain autokyydin Visarantaan.

VISARANTA LUMEN KESKELLÄ

Olen pari kertaa jutellut yläkerran naapuri Pekan kanssa. Hänen rouvansa Marja-Leena sairastaa Alzheimiria ja asuu nyt vastapäätä Jussia. Pekka tarjosi kyytiä, myös jatkossa, ja se tuntui mukavalta näin lumipyryjen aikaan.

HEDELMIÄ JA HERKKUJA JUSSILLE

Toinenkin iloinen yllätys sattui samalle päivälle. Olin juuri lähdössä Jussin luota, kun sinne tuli iloisesti hymyilevä hoitaja, joka halusi viedä Jussin saunaan. Se oli ensimmäinen kerta syyskuun jälkeen ja tuli tarpeeseen, vaikka Jussi onkin päässyt lähes päivittäin suihkuun.

to 3.2.2022

Istuin tiistai-iltana kolme tuntia tietokoneen äärellä. Ilmoittauduin Hämeen kesäyliopiston naiskirjailijoista kertovalle zoom-kurssille.

ZOOM KURSSIN ENSIMMÄISEN LUENNON AIHE OLI MARIA JOTUNI

Ensimmäisenä vuorossa oli Maria Jotuni. Kurssi vaikuttaa mielenkiintoiselta, vaikka luento-osuus tuntuikin pitkältä. Kun pääsimme keskustelemaan pienryhmissä, aika vierähti rattoisasti. Mukana oli tuttuja kirjoittamisen perusopinnoista. Ensi tiistaina vuorossa on Tove Jansson. Mukavaa.

MAISEMA KUIN LAKANA

Talvi on tullut jäädäkseen. Hämeenlinnan korkeudella on lunta enemmän kuin vuosiin. Olen ollut iloinen, kun naapurin Pekka on ottanut minut kyytiin Visarannan vierailuille. Lupasin kyllä reippailla kävellen heti, kun kevät edistyy.

ASKARTELIN VALOKUVAKOOSTEEN JUSSIN HUONEEN SEINÄLLE

Jussin vointi on ollut tasainen, mutta hän on edelleen aika sekava ja aika väsynyt. Odottelen magneettikuvauksen tuloksia. Lääkäri on luvannut soittaa tänään.

pe 4.2.2022

Odotin koko eilisen päivän lääkärin soittoa. Se tuli vasta puoli viisi iltapäivällä. Puhelimessa oli tuttu lääkäri , jonka lähetteellä koko operaatio alkoi. Hän oli hyvin pahoillaan seuraamuksista. Toivotti minulle voimia. Magneettikuvauksissa ei näkynyt oleellisia muutoksia. Hän lupasi lähettää kuvat Tampereelle jatkotutkimuksia varten.

LENKILLÄ LUMISESSA LINNANPUISTOSSA

Minä vietin eilen laatuaikaa työhuoneella akvarellimonotypioiden parissa. Anna ja pojat ovat tulossa viikonloppuna käymään. Jussi saa taas mieluisia vieraita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.