pääsiäisviikko

ke 13.4.2022

Kävin Visarannassa Jussia katsomassa maanantaina ja tänään keskiviikkona. Omahoitajat Kerttu ja Eija olivat vakavia. Olen surullinen sekä heidän että Jussin puolesta, sillä totutteleminen uusiin ihmisiin kestää aikansa.

AURINGONPAISTETTA VISARANNAN TERASSILLA

Vein Jussin hetkeksi terassille iltapäiväaurinkoon. Se antoi toivoa tulevista keväisistä päivistä. Esko-veli ja Arja ovat tulossa meille pääsiäisvieraiksi. Myös nuoriso on luvannut tulla päivävierailuille.

to 14.4.2022

Olen ollut kaksi päivää täpinässä. Kaikki alkoi silmälääkärin vastaanotolta Goodmanin Silmäasemalla. Istuin vastaanottotilassa laajennustipat silmissä ja mietin elämää. Aikaa oli, sillä en nähnyt lukea enkä räplätä kännykkää.

On aika tehdä elämänmuutos. Mietin, etten oikeasti tarvitse kolmea huonetta ja keittiötä, sillä työhuoneeni on lähinnä turhien tavaroiden säilytyspaikka. Tietokonepiste ei vie paljon tilaa, jos sijoitan sen olohuoneeseen. Eikä minun ole pakko asua omistusasunnossa.

Selasin kotiin päästyäni Hämeenlinnan vuokra-asuntotarjontaa. Sitä riittää eivätkä hinnat pelottaneet. Maksan tällä hetkellä yhtiö- ja rahoitusvastiketta yli 400 euroa ja kesällä on tiedossa hissiremontti, joka nostaa kuukausimaksuja 76 euroa.

SUOMEN KASARMILLA ON TARJOLLA VUOKRA-ASUNTOJA

Innostuin niin, että yöunet jäivät lyhyiksi. Istuin aamulla ennen seitsemää tietokoneen ääressä ja jatkoin hakua. Eniten viehättivät Suomen kasarmin remontoidut asunnot. Niissä on korkeat huoneet, ihastuttavat vanhat ikkunat ja tunnelmaa. Kävelymatka Visarantaankin lyhenisi. Mutta mutta, niissä ei ole parveketta. Mietin.

VUOKRA-ASUNTOJA GOODMANIN KULMALLA

Toinen kiinnostuksen kohteeni on Goodmanin lähelle nousseet kerrostalot. Niissä on hulppea lasitettu parveke. Kaupat olisivat aivan vieressä ja olisi mukava katsella kotikaupunkia toisesta näkökulmasta.

Otin yhteyttä tuttuun kiinteistövälittäjä Riitta Koskiseen. Kysyin, haluaisiko hän myydä nykyisen asuntomme. Hän halusi. Riitta tulee katsastamaan kotini ensi viikolla. Taidan vaihtaa mottoni muotoon aikansa kutakin. Tuntuu hyvältä ajatukselta aloittaa uusi elämä puhtaalta pöydältä. Tällä hetkellä ahdistaa toimeentulo pienellä eläkkeelläni, vaikka asunto onkin maksettu. Veroista en selviä ilman radikaaleja toimenpiteitä.

Puhuin lasten kanssa puhelimessa. Heillä ei ollut mitään elämänmuutosta vastaan. Onneksi laadimme vuosi sitten Jussin kanssa edunvalvontavaltakirjat. Miika saa nyt ottaa huolehtiakseen Jussin osuudesta. Kysyin Visarannassa käydessäni, onko miehellä jotain sitä vastaan, jos laitan asuntomme myyntiin. Hän vastasi, ettei ole, mutta en usko, että hän ymmärsi, mistä oikeasti oli kyse.

Muutto tulee taas kerran olemaan kamala, mutta nyt tavaroista luopuminen ei kirpaise niin kuin joskus. Näen todella huonosti lukea kirjoja kaihin ja etenevän silmänpohjarappeuman vuoksi. Taidetarvikkeet voin siirtää grafiikanpajan alakertaan, jossa minulla on työhuone. Olen vakuuttunut, että nuorison avulla tästäkin selvitään.

su 17.4.2022

PÄÄSIÄISMUNIA JA KORISTEITA

Jussi on saanut enemmän vieraita kuin aikoihin. Olemme käyneet hänen Esko-veljensä ja Arjan kanssa perjantaina ja eilen lauantaina. Arja toi tuoretta kotitekoista pullaa ja persikkapiirakkaa.

ESKO JA ARJA ENSIVIERAILULLA VISARANNASSA

Nuoriso tuli täysilukuisena eilen. Kävimme sushi- ja pizzalounaalla ja sen jälkeen Anna, Laura ja Miika vierailivat Visarannassa.

LAURA LEIPOI SUKLAAJUUSTOKAKUN JA ARJA PERSIKKAPIIRAKAN

Joimme minun luonani kahvit ja herkuttelimme leivonnaisilla ja suklaamunilla.

Sain aamulla autokyydin Tiiriön Rustaan. Tarvitsin 70 x 50 cm taulunkehyksiä. Niitä löytyi ja paljon muutakin kiinnostavaa. Ostin parvekkeelle heleänsinisiä orvokkeja ja Jussille sähköhammasharjan. Arvelin, että se helpottaa aamu- ja iltatoimia.

PÄÄSIÄISAURINGOSSA

Jussi oli kovasti väsynyt, kun kävimme iltapäiväauringon aikaan häntä katsomassa. Hän piristyi, kun veimme pääsiäisherkkuja.

PÄÄSIÄISLOUNAALLA TARJOLLA WOKKIVIHANNEKSIA, NYHTÖLAMMASTA JA KERMAPERUNOITA

Kokkasimme pääsiäisen kunniaksi herkkulounaan. Uunista tuli herkullinen tuoksu karitsanpaistin ja kermaperunoiden myötä, kun palasimme Jussin luota.

ESKO, TIMO, AINO, ARJA, EMMA JA ANNA-MAARIT PÄÄSIÄISVIERAINA

Juhla jatkui, kun Arjan ja Eskon Timo-poika poikkesi perheen kanssa iltapäiväkahville. Meiltä Timon perheen matka jatkui kotiin Seinäjoelle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.