uusi elämä on alkanut

la 14.5.2022

Olen kevään heräämisen myötä virkistynyt, vaikka huoli Jussista painaa. Pelästyn joka kerran, kun Visarannan hoitajat soittavat. Eilen soittoja tuli kaksi. Hoitajat valittivat, että pesulaput olivat lopussa. Toinen soitto oli vakavampi. Jussille oli tilattu ambulanssi, koska hengitys rahisi. Onneksi mitään akuuttia vikaa ei löytynyt.

Aloitin taas kerran terveys- ja kuntoiluviikot muuttopuuhan keskellä. Yritän lenkkeillä ja nauttia auringonpaisteesta kotikaaoksesta huolimatta.

JOOGAOPETTAJA ANNA

Graafikkoystävä Anna vetää joogakoulu Kajoa. Hän tarjosi Paperihuoneen jäsenille tunteja tutustumishintaan. Päätin kokeilla, vaikka vähän arvelutti, pääsenkö ylös lattialta.

UUSI JUMPPAMATTO TULI TESTATTUA

Hankin pinkinpunaisen jumppamaton ja suunnistin Rauhankadulle. Puolentoista tunnin seniorijooga oli juuri sitä, mitä tarvitsin.

JOOGAKOULU KAJO LÖYTYY HÄMEENLINNAN RAUHANKADULTA

Teimme paljon hengitys- ja rentoutusharjoituksia sekä venyttelyjä. Pääsin ylös lattialta ja tunsin itseni vähintäänkin tehokkaaksi.

Terveyspuolella keskityn syömään kolesteroleja alentavia tuotteita, siis pehmeitä rasvoja, kasviksia ja marjoja, kalaa, raejuustoa ja luonnonjogurttia sekä pähkinöitä. Myös hapankaali, miso ja tofu kuuluvat päivittäiseen ruokavalioon. Olut ja viini eivät, paitsi ehkä ystävien seurassa juhlapäivinä.

la 14.5.2022

Uskaltauduin junaan pitkän koronatauon jälkeen. Viikonlopuksi oli tiedossa ohjelmaa enemmän kuin aikoihin. Tapasin Annan Helsinkin päärautatieasemalla.

EKSOTIIKKAA LIE-MI RAVINTOLASSA

Kävelimme Bulevardille lounaalle vietnamilaiseen Lie-Mi ravintolaan.

VIETNAMILAISIA TACOJA JA KESÄKÄÄRYLEITÄ, NAM

Annokset toivat tuulahduksen Aasiasta. Olin hyvin hyvin tyytyväinen, kun jatkoimme matkaa KOM-teatteriin.

RUNAR (OIKEALLA) JA KYLLIKKI (VASEMMALLA)

Runar ja Kyllikki oli huikaiseva. Epäilin aluksi, miten se, että naiset näyttelevät miehiä ja miehet naisia toimii. Loistavasti. En muista, koska olen nähnyt yhtä virkistävää esitystä. Täydet pisteet KOMille!

Miika ja Ulpu tulivat vastaan, kun matkustin samana päivänä jo toisen kerran junalla. Nyt Kauklahteen yökylään. Tuntui haikealta kävellä entiseen kotiin, kun luonto vihersi ja valkovuokot kukkivat.

su 15.5.2022

Sunnuntai oli puuhapäivä. Anna ja pojat tulivat hekin Kauklahteen yöksi, sillä tehojoukkueemme Laura, Anna ja minä lähdimme heti aamupalan jälkeen mökille.

KOIVUT VIHERSIVÄT

Nautin, kun pääsin talven jälkeen hengittämään raikasta metsäilmaa.

TEHOKAKSIKKO LAURA JA ANNA

Anna ja Laura siivosivat sisällä, minä nautin ulkohommista. Ennen haravoin polkua rannalle, nykyään harjaan pitkät raput.

TEHOHARAVOIJA LEENA

Sain päivän aikana pihapiirin siistittyä. Tytöt pesivät sisätilat putipuhtaiksi. Seuraavan kerran on helppo asettua kesänviettoon. Minulle se onnistuu vasta muuton jälkeen. Koleat kelit eivät vielä houkuttele, mutta toivottavasti kesäkuussa lämpenee.

Anna ja Laura pääsivät kotimatkalle vasta illalla. He poikkesivat matkalla katsomaan Jussia. Minä olen menossa huomenna.

MIIKA LAITTOI LAPSILLE TÄSMÄILTAPALAA

Miikalla oli vilkas puuhapäivä lapsikatraan kanssa. Sain illalla kuvan joukkueesta. Kiitos kaikille tehokkaasta päivästä:)

ma 16.5.2022

Siivousvimma jatkuu. Hyllyt ja osa kaapeista ovat jo mukavan tyhjiä. Pakkauslaatikoiden pino työhuoneessa kasvaa tasaista tahtia. Onneksi aloitin ajoissa. Kahden viikon kuluttua täällä on jo autiota, onhan?

Masennuin, kun kävin iltapäivällä Jussia katsomassa. Hän ei reagoinut tulooni millään lailla. Kysyin, tunnetko? En, Jussi vastasi. Itketti. Soitimme veli Eskolle, mutta Jussi ei montaa sanaa sanonut. Surullista. Yritin päästä lääkärin juttusilla, sillä hän oli parhaillaan kierrolla Visarannassa. Lääkärillä ei ollut minulle aikaa. Surullista.

KESÄLUKEMISTA JA ARPALAPUT, JOISTA PITI KEHITTÄÄ ABSURDI TARINA

Kävelin silmät kosteina HAMK:iin, jossa oli luovan kirjoittamisen kevään viimeinen kurssitapaaminen. Teimme inspiraatioharjoituksia ja saimme lopuksi valita itsellemme yhden uutuuskirjan kesälukemiseksi. Minulle osui tehtävä, jossa piti kuvailla, miten Juha Mieto päätyi kuusen latvaan heiluttamaan paistinpannua. Kurssi jatkuu syksyllä. Olen jo ilmoittautunut, sillä tutussa ryhmässä työskentely on turvallista ja opettajamme Taija Tuominen on huippuhyvä.

ti 17.5.2022

Tasapainoklinikan kevätkausi päättyi tänään. Olin ilmoittanut, että en osallistu kesäkursseille, sillä siirryn mökille. Ilmoittauduin kuitenkin vielä neljäksi viikoksi, sillä en muuton vuoksi voi mennä vielä mökkeilemään ja ilmatkin ovat koleat.

Taiteilija- ja kuntosaliystävä Ilma kutsui minut vierailulle treenien jälkeen. Ilmalla on kesällä näyttely grafiikanpajalla ja hän toivoi, että autan häntä valitsemaan sopivat työt.

ILMA TARJOSI RAPEAA VASTAPAISTETTUA PATONKIA KAIKILLA LISUKKEILLA

Oli todella mukava istahtaa herkullisen iltapalan ääreen, rupatella ja katsastaa taideteokset. Kävelin illalla tyytyväisenä valoisan kaupungin halki kotiin.

Huomenna on taas Visarantapäivä. Fysioterapeutti Bahram tulee iltapäivällä ja toivoo, että olen mukana kuntoutuksessa. Pelkään saavani moitteita, sillä en ole pystynyt yksin jumppauttamaan Jussia, vaikka hän sitä vaati.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.