helteet jatkuvat

ma 15.8.2022

Pähkäilin lauantaina, miten pääsen kaupungista mökille. Annan perhe oli ajellut sinne yllättäen jo perjantai-iltana. Sovimme, että tulen Miikan kyydissä. Hänen lähtönsä kuitenkin venyi. Päivä oli helteinen ja tuntui turhalta hikoilla kaupungissa. Keksin, että hyppään bussi numero viiden kyytiin ja pääsen sillä kätevästi Parolaan. Anna ja pojat hakivat minut sieltä. Kävimme samalla kaupassa.

VISARANNAN HELLETTÄ

Miika lähetti iltapäivällä kuvan Visarannasta. Sielläkin nautittiin lämpimästä säästä jäätelön kera.

MÖKKILOUNAS
KISSA PUUSSA

Me söimme ulkona. Pipakin pääsi ulkoilemaan ja onnistui kiipeämään puuhun. Lapset ottivat kilvan siitä kuvia. Nämä otokset ovat Visan käsialaa.

ILTA-AURINKO

Minä pääsin kesälomatunnelmaan, kun sain istua ulkona lukemassa.

ke 17.8.2022

Kaupungissa on suorastaan kuuma. En tiedä, pidänkö ikkunat ja parvekkeen oven auki vai kiinni, sillä tuulenpuuskat tuntuvat hyviltä, mutta paahtava aurinko ei. Yöt ovat onneksi olleet viileitä.

Kävin maanantaina Visarannassa ja vein Jussin terassille auringonpaisteeseen. Kylmät kädet lämpenivät hetkessä. Lupasin tulla pian uudelleen.

Tasapainoklinikan syyskausi käynnistyi eilen. Pieni tuttu ryhmämme jatkaa Laurentin ohjauksessa. Oli todella mukava päivittää kuulumiset kesätauon jälkeen.

Olen viettänyt aamuisin laatuaikaa kirjoittelun merkeissä.

HELMIN TARINA JATKUU OTSIKOLLA TAIMITARHA

Laitoin pisteen Helmin tarinan tuoreimmalle jaksolle. Jatkan uusilla eväillä tarotkorttien innoittamana, sillä kesäkurssi Kirjoittajan tarot on tuoreessa muistissa. Kirjoittaminen vie ajatukset omaan maailmaan. Huomaan usein istuneeni tunnin tai pari tarinoiden lumoissa.

Tarot on ajankohtainen, sillä Hämeen keskiaikafestivaali käynnistyy viikonloppuna ja me paperihuonelaiset olemme kahden vuoden tauon jälkeen taas mukana.

Tervetuloa päivittämään kohtalo Mama Maddalenan luokse! Lupaan edelleen vain hyviä tarottulkintoja.

pe 19.8.2022

KESKIAIKAPUKUNI

Tänään on jännittävä päivä. Vaihdan roolia ja pukeudun keskiaika-asuun. Taiteilijaystävä Lissu ompeli sen vuosia sitten vanhasta pellavapöytäliinastani. Aluspuku on ostokangasta, ihanan ohut ja ilmava. Se on tarpeen, sillä helteet jatkuvat. Sadekuurojakin on luvassa. Saa nähdä, pidämmekö pressukatoksen alla sadetta.

KAIVATTU SADEKUURO HELTEEN KESKELLLÄ

Tarotkortit on pakattu ja torikojukoju rakennettu. Päivystäjämme Emili ja Julia olivat eilen asialla Tiina-Katriinan ja Reijon apuna. Minä päivystin sillä aikaa galleria Paperihuoneella ja olin ylpeä, kun osasin käyttää maksupäätettämme. Otamme sen viikonlopuksi festivaalille, vaikka se ei keskiaikahenkinen olekaan. Kätevä kuitenkin, sillä harvalla on nykyään käteistä mukana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.