huikea uutinen rodoksen lomalla

pe 16.9.2022

LOMAN ENSIMMÄINEN OUZO MAISTUI MAKEALLE

Lähdin torstaiaamuna Annan luota Malmilta lentokentälle kello 04:00. Fixutaksi vei 30 eurolla perille kahdessakymmenessä minuutissa. Lentoasemalla oli mieletön ruuhka. Puikkelehdin lähtöportille kuitenkin ajoissa. Juhlistin lennolla ensimmäistä solomatkaani piccolopullollisella aitoa samppanjaa. Istuin ylellisesti exit-paikalla ja vierellä oli mukava puhelias pariskunta.

Finnarin kone laskeutui täsmälleen aikataulun mukaan kello 10:05 Rodoksen kentälle. Aurinkomatkojen bussi tiputti minut ensimmäisten joukossa päivällä Ialyssokseen. Olen länsirannikolla noin kymmenen kilometrin päässä Rodoksen kaupungista. Turkin rannikko näkyy horisontissa. Matkaa sinne on vain 18 kilometriä.

NÄKYMÄ PARVEKKEELTANI

Minulla on tilava huoneisto ensimmäisessä kerroksessa uima-altaan vierellä. Keittiössä on astiat, mikro, kahvinkeitin ja tilava jääkaappi sekä pöytäryhmä ja varasänky. Makuuhuoneessa on parivuode ja ovi parvekkeelle. Kylpyhuoneessa on amme. Tänne mahtuisi mainiosti muitakin, mutta en saanut houkuteltua ketään seuraksi.

Kuuma suihku ja pienet päiväunet tulivat tarpeeseen. Lähdin lounasaikaan tutustumaan allasravintolaan ja hotelli Barbien ympäristöön. Parin korttelin päästä löytyi hyvin varustettu supermarket. Ostin jääkaappiin Mythos olutta, retsinaa ja vihreitä oliiveja. Ostin myös oliiviöljyvoidetta ja oliiviöljyshampoota.

KREIKKALAISTA ARKKITEHTUURIA

Kadun toisella puolella oli kuvankaunis taverna Kostas.

SAIN SEURALAISEN

Olin suunnitellut nauttivani kreikkalaisen salaatin, mutta päivän tarjous kanasouvlaki houkutteli. Tarjoilijatyttö ehdotti, että voin vaihtaa perunat salaattiin.

CHICKEN SOUVLAKI ANNOS OLISI RIITTÄNYT KAHDELLE

Nautin pienestä lasista kirpeänkylmää retsinaa, kun puhelin pirahti. Kiinteistövälittäni Riitta soitti, että nyt on hyviä uutisia. Ostajaehdokkaat tarjosivat asunnosta 165 000 euroa.

MALJA ASUNTOTARJOUKSELLE

Olin häkeltynyt ja helpottunut. Tarjous oli niin hyvä, että hyväksyin sen heti. Se sopi myös Miikalle, joka on nykyään isänsä edunvalvoja. Ostajat haluavat pitää osan huonekaluista. Suuri lasipöytä, olohuoneen ja makuuhuoneen vitriinit sekä lokerikot viemme pois. Miika lupasi pistää sängyn päreiksi. Se on aikansa palvellut. Tarvitseeko joku hyvän toimivan päältä täytettävän pesukoneen?

Majoituin pehmeässä iltavalossa uima-altaalle ja maistelin jääkahvia. Allasbaarissa kaikki tähän asti tilaamani virvokkeet ovat maksaneet 3,50 euroa. Ei paha. Pulahdin uimaan ja ilahduin, sillä vesi oli pehmeän lämmintä. Olin illalla niin täpinässä, että varhaisesta nukkumaan menosta ei tullut mitään.

Aurinkomatkojen opaspoika Jani hehkutti bussissa, ottakaa rennosti, älkää pitäkö kiirettä, nauttikaa lomasta. Juuri niin aion tehdä. Olen parilla edellisellä matkalla osallistunut Jussin kanssa saarikierrokseen, tutustunut Rodoksen kaupunkiin ja Lindokseen sekä käynyt meriretkellä Symin saarella. Minulla on vieläkin käytössä sieltä ostamiani pesusieniä. Nyt ajattelin viettää päivät altaalla ja rannalla, syödä hyvin tavernoissa, lukea ja kirjoitella.

TÄMÄN KIINANRUUSUN OLISIN VOINUT MAALATA

Hetken harmitti, kun en ottanut maalausvälineitä matkaan. Kerrankin olisi käytössä loistava maalauspöytä parvekkeella. Ehkä seuraavalla kerralla? Lupasin nuorisolle, että lähdemme porukalla, kun asunto on myyty. Talvella Kanarialle? Keväällä Välimerelle? Sain taas uskoa, että elämä jatkuu, nyt kun rahahuolet helpottavat. Ehkä nukun pitkästä aikaa yön rauhallisesti.

la 17.9.2022

Olen ihastunut Kreikkaan. Voisin jäädä tänne. Valo ja lämpö ovat huikeaita. Pelkäsin, miten pärjään yksin ja miten osaan kulkea vieraassa paikassa. Jussilla on aina ollut parempi suuntavaisto kuin minulla. Ei minkäänlaista huolta. Ialyssoksen pikkukylä on helppo kuin mikä ja ainahan voi kysyä.

HERKKUHETKI SÄMPYLÄN, JUUSTON, KANANMUNAN, TOMAATTIEN, KURKUN JA OLIIVIEN JÄLKEEN

Hotellin buffetaamiainen oli maittava. Ihastuin erityisesti makeisiin tomaatteihin ja kermaiseen jogurttiin hunajan kera.

MATKALLA RANNALLE
PÄÄSIN ITSEKIN KUVAAN

Lähdin puolen päivän aikaan liikenteeseen. Vaikka päivä oli kuuma, merituuli tuntui mukavan vilvoittavalta. Ihmettelin, kun en löytänyt ensimmäistäkään polkua rannalle.

RANTA NÄKYVISSÄ

Kyselin tietä vastaantulevalta suomalaisjoukkueelta. He neuvoivat menemään rohkeasti rannan tuntumassa sijaitsevien loistohotellien aulan läpi.

IALYSSOKSEN AURINGONPALVOJIA

Näin tein ja häikäistyin. Meri hohti musteensinisestä huikean smaragdin vihreisiin sävyihin. Tuuli oli melkoinen ja surffaajat kiitivät aalloilla. Riisuin sandaalit, taiteilin pikkukivien yli ja kahlasin hetken. Vesi oli todella lämmintä, mutta en edes kuvitellut uivani aallokossa.

KULMAN TAKAA LÖYTYI MUKAVIA RUOKAPAIKKOJA

Etsin turhaan tunnelmallista rantatavernaa. Isoja syöttölöitä muovituoleineen kyllä löytyi.

Palasin samaa tietä takaisin pääkadulle ja osuin tutuilla kulmilla aukiolle, jossa oli pieniä ruokapaikkoja. Istahdin ensimmäiseen ja testasin, miltä kanapitaleipä ja kylmä valkoviini maistuvat. Lasku oli kahdeksan euroa ja maku erinomainen.

KÄVIN KAUPASSA

Vietin jo tuttuun tapaan iltapäivätunnit hotellin altaalla. Viihdyn eikä yksin oleminen haittaa. Olenhan kotonakin yksin. Vaikka minulla on täällä pieni keittiö, en edes kuvittele kokkaavani. Sitä ehdin tehdä talven mittaan ihan tarpeeksi.

ILTAPALA MAISTUI

Istahdin illalla allasbaariin. Kreikkalainen salaatti oli ah niin hyvää. Tästä on todella tulossa hemmotteluloma. Toivelistalla ovat kasvistäytteiset paprikat ja tomaatit, grillattu mustekala ja saganakikatkaravut. Löysin kaikkia näitä tavernojen listoilta, mutta silloin oli vatsa täynnä. Onneksi lomapäiviä on vielä yli puolet jäljellä.

KUULAS ILTAVALO

Jussi haaveili aikoinaan lomista, joita ei ole ohjelmoitu. Näin vanhaksi on pitänyt elää, jotta ymmärrän huolettomien päivien arvon. Ei ole kiirettä mihinkään. Kun hehkutin omalomaani Facebookissa, ystävät ovat käyneet kilvan tykkäämässä ja yleisin kommentti on, nauti. Näin teen.

There are 3 comments

  1. marjaleenaetula

   Hei, voidaan soitella! Puhelut samanhintaisia kuin Suomessa, terveisin onnellinen mama

   pe 16. syysk. 2022 klo 6.55 hikipisarat (comment-reply@wordpress.com) kirjoitti:

   >

   Tykkää

 1. Terttu ja Immo

  Jassu! Upeita ja niin iloisia väriläiskiä ovat sinun matkakuvasi Kreikasta. Riittävästi lämmintä taisi olla siellä koko matkan ajan? Ja herkullista ruokaa ja kesän hedelmiä. Kuin kesäparatiisi🌺 Onhan täälläkin paikoin mahtavat ruskan värit, mutta kesämekossa ei enää tarkene, vaan pipo on vedettävä pyörälenkille.

  Lienet juuri palannut sinäkin takaisin tänne syksyyn? Koska kerkiät visiteeraamaan täällä Harjutien Seiskakerroksessa? Asiantuntijaa täälläkin nyt tarvittaisiin….ihan ” erikois- yli – esi – vuoro – varaus – eksperttiä”! 🌺 😉🌼
  Palataan whatsappin avulla. Terttu ja Immo

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.