jouluiloa 2022

la 24.12.2022

Jouluaatto. Saimme sittenkin valkean joulun, vaikka pari päivää on ollut sohjoa ja vesikeli. Tämä on jo toinen joulu ilman Jussin läsnäoloa. Hän pääsi vuosi sitten jouluviikolla hoivakoti Visarantaan. Katselen joulurauhan julistuksen ja lähden sen jälkeen viemään jouluiloa vaniljamunkki, mandariineja ja lämpimät alpakkasukat tuliaisina.

MUMMIN LAHJAPAKKAAMO

Vietin eilen hauskoja hetkiä Tuomelan marttojen lahjapakkaustempauksessa Hämeenlinnan Citymarketin aulassa. Se on jo perinne, mutta korona katkaisi sen pariksi vuodeksi. Tämän vuoden haasteina oli pakata isot miesten kumisaappaat siististi. Se onnistui paremmin kuin uskoinkaan. Vaikeusaste nousi, kun käärimme marttasisko Riitan kanssa yhteisvoimin lumikolan lahjapakettiin.

Anna, Samu ja Miska ovat luvanneet tulla illan edellä. Lupasin laittaa meille aikuisille herkullisen kalapöydän valmiiksi. Pojat saavat Annan paistamaa joulukinkkua ja mummin jauhelihakastiketta spagetin kera. Eiköhän niillä eväilllä päästä joulutunnelmaan. Laatikot lämmitämme vasta huomenna.

JOULUKORTTI-ILOA

Sain ilokseni pinon joulukortteja, vaikka kuvittelin, etteivät ne löydä uuteen osoitteeseeni. Jussin Esko veli lähetti valokuvan sisko Leenan rippijuhlista. Jussi on kuvassa kymmenvuotias. Hämmentävin oli joulukortti Jussilta, kuvassa punaisella pohjalla vihreä joulukuusi ja tontut.

JOULUTERVEHDYS ESPOOSTA

Olen tänä vuonna lähettänyt vain kymmenen postikorttia, viime vuonna vielä 30. Jussi ei pysty enää kirjoittamaan nimeään, joten on hyvä siirtyä sähköisiin tervehdyksiin.

JOULUPUKKI LÄHTI MATKAAN

Olen vähän kateellinen siskolle, jolla on ikioma joulupukki.

Visarannasta tuli valokuva jouluaaton menusta. Maistuu varmasti Jussille!

Tuntui nostalgiselta kävellä lumisen maiseman halki Visarantaan.

LUMINEN PIHAPIIRI JOULUAATTONA

Lahdensivuntiellä aika on pysähtynyt. Talot näyttävät samoilta kuin lapsuudessani.

ASUIN NÄIDEN TALOJEN TAKANA LAPSUUDESSANI

VISARANTA LUMEN KESKELLÄ

Hoivakoti löytyi valtavan lumikasan takaa. Soitin Jussille You tuben kautta joulumusiikkia. Tunnelma oli haikea. Soittelimme Annalle ja Jussin Leena-siskolle. Omahoitaja numero yksi Tero oli yllättäen tekemässä keikkaa. Hän toi ystävällisesti meille molemmille kahvit ja joulutortut Jussin huoneeseen.

JOULUVALO

Kun lähdin paluumatkalle, kuulas vaaleanpunainen valo saatteli matkaa.

JOULUAATTOILLALLINEN

Ilta ehti hämärtyä, ennen kuin helsinkiläiset saapuivat. Pipakin oli mukana. Pojat olivat täpinässä etsiessään lahjapussia. Tuskin malttoivat keskittyä syömään. Saimme Annan kanssa viettää aattoiltaa rauhassa, kun paketit löytyivät ja pojat keskittyivät puuhailemaan niiden parissa. Leena kiittää pinosta tavuristikoita. Ne kuuluvat joulupyhien ajanviettoon.

su 25.12.2022 joulupäivä

Nukuimme pitkään ja mietimme sen jälkeen päivän ohjelmaa. Samu ja Miska halusivat elokuviin.

Kävelimme yhdeksän asteen pakkasessa Bio Rexiin. Saapasjalkakissa oli minun makuuni turhan vauhdikas. Ilta oli minun makuuni mukavan rauhallinen.

JOULULAATIKOITA

Lämmitimme itse kukin täsmäannoksen joululaatikoita ja pojat katselivat televisiosta lisää elokuvia. Kun he keskittyivät pelikoneisiin, vietimme Annan kanssa nostalgiahetkiä kotivideoiden parissa. Anna oli niissä kymmenvuotias. Tätä iloa riittää jatkossakin.

ti 27.12.2022

Jouluvieraat lähtivät eilen. Samu ja Miska olivat pettyneitä, kun serkut eivät tulleet tapaninajelulle. Miikan perheellä oli ollut angiinaa, joten puolikuntoiset lomalaiset päättivät pysytellä kotona.

Me kävimme ajelulla. Ensin Tiiriössä poikien toivomuksesta pizzalla, sitten Hattulan Pyhän Ristin kirkon hautausmaalla sytyttämässä kynttilät. Puuskainen tuuli sammutti ne välittömästi. Ensi vuonna viemme led kynttilät.

JUSSI TAPANINAJELULLA

Palautimme pojat Vuorikadulle pelikoneiden ääreen ja kävimme Annan kanssa katsomassa Jussia. Olimme saaneet jo päivällä kuvan, kun mies käveli rollaattorin ja hoitajan kanssa käytävällä.

VIDEOPUHELU KAUKLAHTEEN

Otimme videopuhelun Espooseen. Miika ja Ulpu olivat ulkoilemassa. Jussi katseli puhelimen näytöstä, miltä maisema Kauklahdessa näyttää nykyään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.