uutta vuotta odotellessa

ti 27.12.2022

VALOA HÄMÄRÄÄN

Vedän henkeä jouluvieraiden lähdettyä ja uuden vuoden vieraita odotellessa. Näyttää lupaavalta, että perinteet jatkuvat. Havahduin, etten pysty majoittamaan neljää yövierasta pienessä kodissani. Suunnittelin, että kutsun jatkossa Liin ja Kaizun sekä Tertun ja Immon vuorovuosina. Immo keksi paremman ratkaisun. Hän lupasi, että he tulevat mielellään juhlimaan, mutta ajavat yöksi kotiin Järvenpäähän.

Olin helpottunut, sillä olemme viettäneet jo pitkään vuoden vaihdetta kuuden hengen joukkueella. Niin siis nytkin, sillä valtaamme Jussin huoneen, laulamme ja nostamme kuohuvia maljoja. Viime vuonna jouduimme koronavaaran vuoksi kilistelemään ulkona. Tarkistin, mikä tilanne on nyt. Sain luvan, että voimme kokoontua Jussin yksiöön.

pe 30.12.2022

Sain tänään lomalaisia vieraiksi. Miika soitti, että hänellä on kolme lasta autokyydissä. Visa oli toivonut, että Miska tulee mukaan. Kysyin, mennääkö porukalla ulos syömään. ”Ei kun me halutaan mummin jauhelihakastiketta ja tortilloja”, raati ilmoitti kolmeäänisesti.

TORTILLOJA, JAUHELIHAKASTIKETTA JA LINSSIKEITTOA

Laitoin padat porisemaan ja tortillapakkaus hupeni vauhdilla.

LOMALAISET MISKA, VISA JA ULPU HERKKULOUNAALLA

Kokkasin Miikalle ja itselleni chilimaustettua linssikeittoa.

MÖKKI TALVIUNESSA

Miika kävi tarkistamassa, että mökillä oli kaikki hyvin. Minä jännitin lasten kanssa, miten Late lampaan joulunvietto sujui. Kun Miika palasi, kävimme yhdessä läpi edunvalvontaan liittyvät dokumentit. Selvitys pitää laatia ennen vuoden vaihdetta. Ehdimme.

Miikan joukkue poikkesi paluumatkalla tervehtimässä Jussia. Sain viestin, että mies oli kovasti väsynyt. Näin oli torstainakin, kun kävin kahviaikaan Visarannassa. Jussi oli ollut aamupäivällä saunassa ja se oli vienyt voimat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.