teneriffalle

ma 20.2.2023

MATKAKOHTEEMME

Lähdemme huomenna yhdeksän hengen joukkueella Kanarialle. Edellisestä yhteisestä matkastamme on aikaa vain kolme vuotta. Juhlistimme silloin Jussin ja minun pyöreitä vuosia Saloussa Espanjan mantereella. Nyt Jussi ei ole mukana. Olen kertonut retkestämme, mutta hän ei ole reagoinut mitenkään. Hän muistaa vanhoja asioita, mutta uusia hän ei tunnu ymmärtävän.

Matkakohteemme on saaren eteläosassa Costa Adeje. Olemme varanneet lentokenttäkuljetukset ja puolihoidon, sillä lasten kanssa liikkuessa lomasta kannattaa tehdä mahdollisimman vaivaton. Sääennusteet lupaavat noin 20 asteen lämpötiloja. Sehän sopii, sillä Suomessa talvi jatkuu lumisena. Raportti seuraa nettiyhteyksistä riippuen ennemmin tai myöhemmin.

ti 21.2.2023 laskiaistiistai ja matkapäivä

YSTVÄVÄ RAIJALTA SAATU HURMAAVA RUUSU JÄÄ YKSIN KOTIIN

Tuttu jännitys vatsanpohjassa ennakoi tulevaa lomamatkaa. Matkalaukku on pakattu ja lentosukat löydetty. Jääkaappi on lähes tyhjä. Pakkasin matkaeväiksi pussillisen manteleita ja naposteluporkkanoita. En tiedä, miten hyvin terveellinen elämä onnistuu perillä, mutta yritystä on. Hyvinvointivalmentajani kehoitti nauttimaan lomasta, syömään hyvin ja juomaan viiniä. Näin aion tehdä!

ke 22.2.2023 Costa Adeje, Teneriffa, Parque del Sol 

HOTELLIMME PARQUE DEL SOL

Täällä ollaan hyvissä voimissa, vaikka eilinen matkapäivä oli järkyttävän pitkä.

LÄHTÖTUNNELMISSA

Finnairin lento laskeutui Teneriffalle paikallista aikaa kello 21:45. Silloin kello oli Suomessa jo 23:45. Onneksi ajomatka etelän kentältä Costa Adejeen oli lyhyt.  

Saimme hotellin respasta avaimet ja pahvilaatikolliset yöpalaa, jotka sisälsivät vettä, hedelmiä, tonnikalasalaattia, makkaroita ja perunoita sekä mustekalaa. Yösyöminen oli niin mukavaa, että maltoimme mennä nukkumaan vasta puolen yön tietämissä. 

YHDISTETTY OLO- RUOKAILU- JA MAKUUHUONE

JUURI HERÄNNEET ANNA JA MISKA, TAUSTALLA NÄKYY KEITTIÖ

MAKUUHUONE

Asun Annan ja poikien kanssa kaksiossa. Miikalla, Lauralla ja lapsilla on kolmio.

YLELLINEN LÄMMITETTY UIMA-ALLAS

Hotellin pihapiiri on rehevä ja kaunis. Lämmitetty uima-allas on alueen keskellä ja kodikkaat huoneistot sen reunamilla.  Olemme varanneet puolihoidon. Buffetaamiainen oli runsas ja herkullinen. Churrot olivat meheviä ja hedelmävalikoima ylellinen. Tarjolla on jopa tuoretta papaijaa, nam.

PIHAPIIRIMME ON TROOPPINEN

REIPPAAT UIMARIT

Aamupäivällä aurinko paistoi ja mittarissa oli parikymmentä plusastetta. Lapset pulikoivat altaassa ja me aikuisetkin uskaltauduimme veteen, joka oli miellyttävän lämmintä.

TÄSTÄ ON HAAVEILTU

RETKELLE LÄHDÖSSÄ

Kun taivas vetäytyi pilveen, lähdimme tutustumaan lähiseutuun. Fanabén ranta on mukavan lähellä. Rantakatujen varrelta löytyi lukematon määrä ruokapaikkoja. Lapset herkuttelivat pizzalla ja ranskalaisilla, me muut maistelimme mustekalaa, tonnikalaa ja Samun tilaamaa sirloinpihviä. Maut olivat kohdallaan, samoin jälkiruokajäätelöt. Yksi pallo maksoi kaksi euroa, kaksi palloa kolme euroa.

SAMU JA MISKA VAUHDISSA

Illallisbuffet oli katettuna kello 18:30 – 20. Tarjolla oli runsas salaattipöytä ja parasta kaikesta, kokki paistoi tuoreita merianturoita ja pieniä mustekaloja. Myös sinisimpukoita löytyi sekä ryppyperunoita vihreän ja punaisen mojokastikkeen kera. Makean ystäville oli tarjolla kakkuja ja pieniä värikkäitä herkkupaloja. Anna, Laura ja Ulpu kunnostautuivat tässä lajissa.

Huomenna minulla on vapaapäivä, sillä muut lähtevät valloittamaan tulivuori Teiden huippua opastetulla retkellä. Minä olen käynyt siellä vuosia sitten Jussin kanssa, joten päätin jäädä suosiolla viettämään laatuaikaa itsekseni. Mitä keksin, se jää nähtäväksi.

to 24.2.2023

NÄKYMÄ TERASSILTAMME

Retkeläiset lähtivät runsaan aamiaisen jälkeen. Minä istahdin aurinkoläikkään omalle terassille, laitoin kuulokkeet päähän ja kuuntelin hyvinvointivalmentan luennon elämäntapamuutoksesta.

OUTO KULKIJA

Tunsin itseni hyväksi ihmiseksi, kun lähdin puolen päivän aikaan rantakadulle lenkille. Lämmintä oli 19 astetta ja taivas kirkkaan sininen.

RANTAKUKKIA

KAKTUSPALLO

Ihastelin rantakukkia ja hauskoja pallon muotoisia kaktuksia.

TAPASLOUNAS

VALKOSIPULIRAPUJA

Istahdin lounasaikaan pieneen tapasbaariin ja tilasin annoksen valkosipulilla maustettuja katkarapuja. Ne tihkuivat öljyä ja valkosipulia oli runsaasti. Nam.

TEIDELLÄ

PILVIEN KORKEUDELLA

Vietin iltapäivän tunnit altaalla ja kokeilin myös poreallasta. Retkeläiset palasivat vasta viiden aikoihin. He ehtivät sopivasti pulahtaa uimaan ennen illallista.

TENERIFE BY NIGHT

Miika lähti vielä pimeällä poikien kanssa katsomaan, miltä Costa Adeje näyttää iltavalossa.

There is one comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.