lomatunnelmia costa adejessa

pe 24.2.2023

RANTAKADULLA

Päivärytmi on jo tuttu. Lapset haluavat heti aamiaisen jälkeen altaalle uimaan. Puolen päivän aikaan heillä on jo kiljuva nälkä.

PAELLAA JOKA MAKUUN

Kiertelemme lounasaikaan rantakadulla ja valitsemme ruokapaikan. Tänään oli paellapäivä.

MERITUULI PUHALSI, SAIMME PUNAISET HUOVAT LÄMMIKKEEKSI

MERENELÄVÄPAELLA

Merenelävät olivat herkullisia ja kahdelle mitoitettu annos oli runsas. Lapset valitsivat pizzaa ja ranskalaisia perunoita.

ALLASILOA

Minä palasin siestalle, kun muut lähtivät etsimään jälkiruokajäätelöitä. Vietimme iltapäivän tunnit taas altaalla ja sen jälkeen oli illallisaika. Päivät kuluvat turhan vauhdikkaasti. Loma on jo puolessa välissä.

su 26.2.2023

Lauantai oli markkinapäivä. Minä jätin myyntikojut suosiolla väliin, sillä olen nähnyt niitä tarpeeksi.

HYVINVOINTILUENNOLLA

Vietin rauhallisen aamupäivän omalla terassilla hyvinvointivalmentajien seurassa kuunnellen luentoa.

DUQUEN RANTA

MUSTA RANTA

Lähdin iltapäivällä lenkille ja kävelin rantakatua ohi vaalean hiekkarannan ja ohi mustan laavakivirannan.

SEITOJA

Caletassa join virkistävän oluen ja palasin takaisin samaa reittiä. Kotikylässä kävin kevytlounaalla ja herkuttelin tuoreella mustekalalla. Löysin joukkueeni altaalta, Uimisen iloa on riittänyt joka päivälle,

ME NAISET AAMIAISELLA

Lähdimme sunnuntaina tutkimusretkelle samoihin maisemiin, jossa olin käynyt.

RANNALLA

Lapset ihastuivat valtamerren aaltoihin ja olivat pian märkiä. Jätin heidät kirmailemaan ja palasin omalle rantakadulle.

OLUTTUOPPI MAKSOI 1:50 EUROA

GRILLATTUJA RAPUJA MOJO-KASTIKKEIDEN KERA, NAM

Olen ihastunut tapasannoksiin, jotka ovat yksinkertaisesti maukkaita. Eikä olutkaan ole hinnalla pilattu.

ENKELIKORTIT

Annalla on matkassa enkelikortit. Nostin ensimmäisenä päivänä Arkkienkeli Marielin, joka lupaa puhdasta rakkautta. Kokeilin tänään, mikä on päivän kortti. Sain taas Marielin. Tätä rakkautta perheen kesken on nyt ylen määrin.

ti 28.2.2023

Tänään on lähtöpäivä. Meillä on tiedossa yölento, joten päivästä on tulossa pitkä.

Nuoriso viihtyi eilen Siam Parkin vesipuistossa. He olivat kovasti tyytyväisiä uusiin elämyksiin.

Minäkin olin tyytyväinen, kun kävelin yksin rantakadulle ja mietin, mitä hyvää söisin. Silmiin osui kalalistalta Sole Walewska. Olihan sitä ihan pakko maistaa.

SOLE WALEWSKA

En pettynyt, sillä maku oli hienostunut. Olen kokannut usein Vanajaveden kuhista vastaavan annoksen. Nyt se sai merianturasta haastajan.

CANASTAPELIJOUKKUE

Illalla pelihuuma jatkui. Tätä iloa olenkin odottanut innolla.

ke 1,3,2023 kotona

Eilinen lähtöpäivä sujui leppoisasti. Aurinko paistoi niin kuin melkein koko loman ajan. Siirryimme huoneiden luovutuksen jälkeen altaalle. Sen jälkeen lapsilla oli kiljuva nälkä. He halusivat Burger Kingiin, me aikuiset emme. Teimme kompromissin. Lapset söivät hampurilaisia ja sen jälkeen jäätelöt.

Istahdimme porukalla rantaravintolaan ja tilasimme viimeisen päivän kunniaksi aikuisille pikkukalmareita, valkosipulirapuja ja tonnikalapihvin. Miika yllätti valitsemalla listalta jänistä. Lapsille maistui vielä pizza. Anna ja Laura sekä lapset valitsivat värikkäästä kuvastosta cocktaileja. Lapsille alkoholittomat, joista he eivät pitäneet. Minä tyydyin punaviinin ja Miika otti olutta.

LÄHTÖTUNNELMISSA

Aurinkomatkojen bussi nouti meidät vähän ennen yhdeksää illalla. Finnairin kone lähti kello 23.00. Jännitin, ehdinkö aamubussiin, sillä kone oli vähän myöhässä. Ehdin. Ei olisi ollut mukava odotella kahta tuntia seuraavaa.

Kaikki olivat aamulla nuutuneita ja osa lapsista huonovointisia. Onneksi kaikilla oli vapaapäivä. Minä kävin kaupassa, sillä jääkaappi oli kovasti tyhjä. Kirjoitan tätä suihkun raikkaana ja suunnittelen meneväni hyvin ansaitulle päivälevolle.

There is one comment

  1. Terttu ja Immo

    Iloista ”hiihtolomaa” teille siellä auringossa! Kyllä se loma maistuu niin koululaisille kuin työläisille ja puhumattakaan senioreille. Kaikki tarvitsevat auringon ja valon voimaa. Täällä meillä ollut pientä hössötystä koko helmikuun. Immo oli mökillä Saanan ja Toukon kera, minä taas yritän toipua alkuvuoden räkätaudeista…No Aamos tuli seuraksi kotiin. Ja kaikki muu unohtui, kun pääsimme viikonlopun tango-kursille, jossa jo katosi köhät ja muut.
    Nyt näyttää jo siltä, että paras hiihto- ja luistelurata on tuossa parvekkeen alla. Oli kuulema Saulikin käynyt testaamassa järven luisteluradan. Tänään ainakin auroinko jo tervehtii täälläkin. Teilläkin ehkä jo kotiinpaluu mielessä. Tervetuloa talveen ☃️

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.