safarin jälkeen sowetoon

pe 14.4.2023

NELSON MANDELAN KOTIMUSEO SOWETOSSA

Katselen Commodore hotellihuoneeni ikkunasta pilviliinan peittämälle Pöytävuodelle. Matka on loppusuoralla ja ensimmäinen ja ainoa vapaapäivä edessä. Tänään meillä piti olla ylimääräinen retki Stellenboschin viinitiloille, mutta se peruuntui vähäisen osanottajamäärän vuoksi. Olin vähän pettynyt, mutta nyt voin käyttää retkelle varaamani randit tuliaisostoksiin.

Ohjelmaa on ollut toden totta joka päivälle aamusta iltaan. Univelkaa kertyi, mutta sadeaamun lepo teki hyvää.

SOWETO

Meillä oli Sowetossa parin tunnin kaupunkikiertoajelu. Tummaihoiset karkotettiin townshipiin Johannesburgin keskustasta rotuerottelun aikaan. Näimme aaltopellistä kyhättyjä majoja slummialueella, mutta myös uusia hyvin hoidettuja taloja. Viehättävä paikallisopas Queen kertoi vuolaasti Soweton historiasta.  

ROTUMELLAKOIDEN ENSIMMÄISEN UHRIN 13-VUOTIAAN HECTOR PIETERSONIN MUISTOMERKKI

Kiersimme kävellen Orlando Westin alueella. jossa sijaitsevat sekä Nelson Mandelan museoksi muutettu koti että koskettava Hector Pieterson -museo. 

NELSON MANDELA

Lounaan jälkeen oli aika siirtyä Johannesburgin lentokentälle. Kapkaupungin asuintalot olivat pimeät neljän tunnin sähkökatkon vuoksi.

KAPKAUPUNGIN HOTELLIMME COMMODORE SIJAITSEE WATERFRONTIN ALUEELLA

TILAVA HUONE YHDELLE

Meidän Commodore hotellimme oli valaistu ja huoneet tilavat. Sääennuste lupasi seuraavaksi aamuksi sadetta. Jännitimme, toteutuuko retki Pöytävuorelle, sillä huonolla ilmalla gondolihissi ei toimi.

Aamu kirkastui kuitenkin ja meillä oli ikimuistoinen retki huipulle. Päivitän kuvat heti kun seuraava vapaahetki löytyy…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.