paluu kevätaurinkoiseen suomeen

su 16.4.2023

AURINGONPAISTETTA KAPKAUPUNGISSA

Olin hyvin helpottunut, kun yli vuorokauden kestänyt matka on nyt ohi.

KANA-CAESARSALAATTI HOTELLIN PUUTARHASSA

Lähdimme eilen Kapkaupungista kello 13:30 (ei aikaeroa) ja olin tänään sunnuntaina kotona kello 15:30. Poikani Miika oli käymässä Hattulan mökillämme ja tuli linja-autoasemalle vastaan. Se oli hauska yllätys. Nautimme Istanbulin lentoasemalta ostamaani mustaa teetä, jota Jaanasisko suositteli.

AFRIKKATULIAISIA

Avasin parvekkeen oven ja nautin, kun Suomeen on tullut kevät. Vietin lähtöpäivänä aamupäivän tunnit hotelli Commodoren altaalla.

TAIDEKORTTEJA JA HURMAAVA SEEPRA JA LIPPIS

Olin tehnyt ansiokkaasti vaatimattomat tuliaisostokset jo edellisenä päivänä, jolloin olimme vapaalla.

TURKISH AIRLINESIN LENTO KAPKAUPUNGISTA ISTANBULIIN JA SIELTÄ JATKOYHTEYS HELSINKIIN

Istun nyt suihkupuhtaana kotona ja odottelen iltaa, sillä univajausta on rutkasti. Torkuin lentokoneessa pieniä pätkiä, mutta ei se kuunon lepoa ollut. Kauas on pitkä matka, niin tuli taas kerran todettua.

Olin äärimmäisen tyytyväinen matkaohjelmaan, loistavaan matkanjohtajaan ja mukavaan ryhmäämme. Seuraavalla kerralla (hih) otan matkaan tehokkaan taskulampun, sillä Afrikan yö oli pelottavan musta ja adapterin, sillä akkujen lataaminen oli tuskaista ennen kuin ymmärsin pyytää respasta adapterin lainaksi.

AFRIKKALAISTA TAIDETTA

Lähetän blogin myötä lämpimät kiitokseni Olympiamatkoille ja erityisti siskolle, joka yllytti minut matkaan. Sain häneltä matkan loppupuolella viinipullolähetyksen. Nautimme sen ystävien kanssa ja lähetimme Suomeen lämpimiä ajatuksia.

KIRAHVEJA JA SEEPROJA

Oli ylellistä matkustaa hyvässä turvallisessa seurassa. Olin ryhmän vanhin, mutta pärjäsin ainakin omasta mielestäni kohtuullisesti. En ollut yhtä vikkeläjalkainen kuin nuoremmat, mutta ei minua tarvinnut odotellakaan. Kiitos siitä Hämeenlinnan Tasapainoklinan fysioterapeuteille.

Olin huolissani, miten Jussi voi matkani aikana. Sain eilen ilahduttavan viestin, että kolmen vuoden maskipakko on vihdoinkin lopetettu myös Visarannassa. Menen huomenna toteamaan sen käytännössä.

ma 17.4.2023

En muista, koska viimeksi olen nukkunut raskaasti yli 12 tuntia. Heräsin auringonsäteisiin hymy huulilla. Elämäni matka on onnellisesti takana, mutta valokuvia riittää muistikuvien tueksi. Matkalaukku on levällään olohuoneessani ja ensimmäinen pyykkikoneellinen pyörii.

NÄIMME SAFARILLA VIIDESTÄ SUURESTA KOLME – VAIN LEIJONAT JA LEOPARDIT PIILESKELIVÄT

Kolmen päivän safari oli riittävä, sillä näimme ilahduttavan paljon villieläimiä villissä luonnossa. Kapkaupunki oli juuri niin ihastuttava, kuin sisko oli kehunut. Retket Pöytävuorelle ja Hyväntoivon niemelle olivat ikimuistoisia. Sää suosi, vain kahtena päivänä satoi. Yksi safariajelu jäi minun osaltani väliin, mutta Kapkaupungin sadeyö ei haitannut. Kiinnostavaa retkiohjelmaa oli niin paljon, että alkumatkalla yöunet jäivät vähäisiksi.

Etelä-Afrikassa oli syksy ja lämpötila kuin meillä hyvinä kesäpäivinä vähän yli 20 astetta. Hyttysiä eikä muitakaan pörriäisiä näkynyt. Ruoka oli hyvää ja sitä oli todellakin riittävästi. Vatsataudit eivät kiusanneet. Aamiaistarjonta oli päivän kohokohta, sillä tarjolla oli ihania tuoreita tropiikin hedelmiä ja syntisen herkullisia croissanteja kaiken muun hyvän lisäksi.

Rahaa ei kannata vaihtaa liikaa, sillä meillä oli safarilla täysihoito ja Kapkaupungissa puolihoito. Hintataso on edullinen. Juomat piti maksaa itse, mutta loppurahat oli ilo tuhlata hyvin varustetuissa afrikkalaisissa myymälöissä. Nyt juon aamukahvini seepramukista ja smoothiet helmikana- tai leopardikuvioista. En ole uskaltautunut vielä vaa’alle, mutta kurinpalautus alkaa tänään! Tai ehkä vasta huomenna…

There are 2 comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.