parvekekausi on avattu

pe 21.4.2023

NÄMÄ IHANUUDET EIVÄT OLE OMALLA PARVEKKEELLA VAAN GOODMANIN KAUPPAKESKUKSESSA

Olen hullaantunut keväästä. Sääennuste kyllä yrittää hillitä intoa lupaamalla viilenevää. Pesin pienen parvekkeeni ja odotan, että saan somistaa sen kukilla. En uskalla vielä, sillä yöt ovat viileitä. Olen istunut aurinkolasit päässä ja kuulokkeet korvilla auringonpaisteessa. Se on onnea, etenkin kun jääkaappi on muutaman askeleen päässä ja sieltä löytyy kylmää virkistystä. Meneillään on äänikirja Tämä kokonainen maailmani. Suosittelen.

NÄMÄ IHANUUDET ILAHDUTTAVAT MAKUUHUONEESSANI

Hemmottelin itseäni ostamalla Finlaysonin 50% tarjousmyynnistä kirsikankukkia silmien iloksi. Arki on palannut tuttuihin rutiineihin. Kävin tänään vesijuoksemassa uimahallissa ja vietän iltapäivällä laatuaikaa päivystämällä Galleria Paperihuoneella.

Jussi on ollut tällä viikolla pirtämpi kuin aikoihin. Hän naurahteli sopivissa kohdissa, kun kerroin vuolaasti Etelä-Afrikan matkastani. Olimme vielä pääsiäisen tunnelmissa, sillä onnistuin löytämään pienen mämmituokkosen. Valittavana oli joko laku- tai mokkamausteinen. Valitsin kahvipavut ja tarjoilin sen kanssa kuohukermaa. Hyvin kelpasi. Painokin on kääntynyt nousuun, kiitos siitä lisäravinteiden ja proteiinipitoisen ruuan.

ma 24.4.2023

NYT PARVEKEKAUSI ON AVATTU

Puuhaviikonloppu on onnellisesti takana. Olen hämmästynyt, miten moni on kiinnostunut grafiikan tekemisestä. Vierailin tammikuussa Hämeen Taidearttelin tiloissa taiteilijaystävien pyynnöstä vetämässä kahtena viikonloppuna akvarellimonotypiakurssin.

Helmikuussa olin Tiina-Katriinan kanssa Päivölän opistossa opettamassa monotypiaa ja nyt vietimme lauantain ja sunnuntain Riihimäen Kuvataiteilijoiden kutsusta Galleria Tärinässä. Meillä oli kahdeksan oppilasta molempina päivinä. He olivat innokkaita ja kokeilunhaluisia. Loppukatselussa oli ilo nähdä, miten monipuolisesti grafiikkaa voi tehdä.

REIPPAAT MISKA JA ANNA PIKAVIERAILULLA

Anna ja Miska poikkesivat lauantaina kaiken tohinan keskellä Hämeenlinnassa. He kävivät katsomassa Jussia ja ehtivät hetkeksi minunkin luokseni.

ke 26.4.2023

Alkuviikko on ollut ihastuttavan lämmin. Heräsin eilen sateen ropinaan. Oli aivan pakko lähteä varhaiselle lenkille tuoksuttamaan kevättä.

VANAJAVESI ON JO SULA

Sen jälkeen oli aivan pakko tehdä pikasiivous, sillä olin kutsunut ystävä Ilman maistelemaan kanssani tuliaisviiniä. Olin valinnut etelä-afrikkalaisen valkoviinin kauniin proteankukan kuvan takia.

VIININMAISTELUKATTAUS

Maistelimme ja hyväksi havaitsimme. Ilma toi aamulla leipomansa valkosipulipatongin, joka juhlisti maisteluhetken. Tänään minulla on uusi haaste, sillä olen lähdössä viettämään helsinkipäivää. Liput Onnibussiin on varattu ja sääennuste lupaa edelleen kaunista ilmaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.