melkein kesä

ma 8.5.2023

MIIKA KUVASI MÖKILLÄ KÄYDESSÄÄN SINIVUOKKOJA

”Sää lämpenee viikon kuluessa päivä päivältä”, Radio Häme lupasi. Se oli musiikkia korville. Pääsin jo eilen kesätunnelmiin, kun aurinko paistoi parvekkeelle ja siellä tarkeni istua.

TIEDONTULVA

Minulla on tiedossa mielenkiintoinen viikko, kun aloitan arkistotutkimukset toden teolla. Olen säästänyt runsaasti materiaalia työvuosilta. Olin haudannut mapit kellarikomeron pohjalle, sillä en kuvitellut tarvitsevani niitä. Toisin kävi. Onneksi Visa oli apuna, kun kannoimme aarteet sisälle. En itsekään tiedä, mitä kaikkea ihanaa löytyy.

Kävin päivällä Visarannassa ja ilahduin, kun Jussi istui terassilla pyörätuolissa. Otin tuolin viereen ja tarjoilin viinirypäleitä ja mandariineja. Oli sopivasti päiväkahviaika. Minäkin sain kupillisen ja autoin Jussia syömään kokonaisen korvapuustin. Kyselin hoitajilta, koska mies on punnittu viimeksi. Osoittautui, että tänään ja paino on kivunnut lähes 60 kiloon. Nauroin, että ennen piti yrittää laihduttaa, nyt tilanne on kääntynyt päinvastaiseksi.

PARVEKE KUKKII, PIENESSÄ MALJAKOSSA VISAN LAHJA PIENOISAKVAARIO

Palattuani kotiin nautin parvekkeella auringonpaisteesta. Olen löytänyt äänikirjojen ilon.

VAHVA SUOSITUS

Meneillään on hurmaava kirja sammaleiden tutkijasta. 1800-luvun taitteessa syntyneen Alma Whittakerin intohimo on kasvitiede. 

ti 9.5.2023

Ostin oravan. Visa ihastui sunnuntaina täytettyihin eläimiin, kun kävimme Loitsu kirpputorilla.

ORAVA JA PIKKUNALLE PÄÄSIVÄT UUTEEN KOTIIN

Hän otti niistä valokuvia ja lupasi säästää oravan hinnan 47 euroa. Päätin, että haen sen, ettei kukaan muu pikkupoika keksi ostaa tätä hurmuria.

pe 12.5.2023

”Tulossa on superviikonloppu, euroviisut, jääkiekon MM-kilpailut alkavat, äitienpäivä ja luvassa on terassikeli”, Kati Turtola hehkutti aamulla radiossa. Olen yrittänyt kysellä nuorisolta, ovatko he tulossa käymään. Anna vähän lupaili ja Miika kertoi, että Visaa polttelee päästä hakemaan orava.

VIHERRYSTÄ KOTIKULMILLA

Kaupunki on jo ihastuttavan vihreä. Parvekkeella oli eilen melkein liian lämmin.

VIHERRYSTÄ PAPERIHUONEEN SISÄPIHALLA

Kävelin illalla Paperihuoneelle kynäilijät kirjoittajaryhmämme tapaamiseen. Kevätkautemme on loppusuoralla. Saimme kyläkutsun Pertin luo kahden viikon kuluttua. Pertillä on runokirja tekeillä ja hän lupasi lukea meille valittuja näytteitä. Ehkä minä järjestän syksyllä vastaavan tapahtuman, kun oma tekeleeni valmistuu.

la 13.5.2023

”Mummi voitko ottaa kuvan oravasta”, Visa soitti aamulla. Hämmästelin miksi, sillä pojallahan oli siitä valokuva.

”Haluan nähdä, miltä se näyttää sinun luonasi.”

PARVEKKEELLANI ASUU ORAVA

Minua hymyilytti ja otin kuvan. Laura äiti kertoi myöhemmin, että Visa oli järjestänyt oravalle tilaa hyllyssään ja kantanut sinne käpyjä ja kaarnaa.

Maukasta kotiruokaa ja ystävällistä palvelua historiallisessa kasarmimiljöössä

Kuvittelin, että olen äitienpäivänä itsekseni. Sain päivän mittaan kuulla ilokseni, että vietämme triplajuhlat täällä Hämeenlinnassa. Varasin pöydän äitienpäiväkattaukseen pihapiirissäni olevasta kerhoravintola Seiskasta.

Nyt illalla olen järkyttynyt, koska parvekkeella on liian kuuma. En olisi uskonut vielä viikko sitten, että on pakko vetäytyä varjoon.

su 14.5.2023

MALJAT MEILLE ÄIDEILLE

Meillä oli vauhdikas äitienpäivätapaaminen. Nuoriso tuli iltapäivällä. Kävimme syömässä hyvin ja joimme maljat luonani. Lapsillekin buffetpöydän antimet maistuivat, vaikka tarjolla ei ollut normiruokaa eli hampurilaisia ja pizzaa.

MUMMI SAI HELLYTTÄVIÄ LAHJOJA

Jäin vilkuttamaan, kun vieraat jatkoivat matkaa Visarantaan mukanaan loput kuohujuomasta. Lähetin Jussille terveisiä, että tulen huomenna käymään,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.