herkullinen elämä

HERKULLINEN LUKUELÄMYS

Selailen mielelläni keittokirjoja, vaikka kotikeittiön ruuat valmistuvatkin pitkälti muistinvaraisesti.  Romaanit, joissa ruoka on suurella osalla, ovat kiehtovia.  Niihin voi palata uudelleen ja uudelleen.  Mutta se, että löytää aivan uuden makukokemuksen, siinä on se juttu.

Olen kuulunut kirjakerhoon vuosikausia.  Peruutan säännöllisen epäsäännöllisesti lähes kaikki, mutta aina joskus löytyy osumia.  Richard C. Moraisin ”Herkullinen elämä” kolahti kerralla.  Se kertoo ranskalaisesti keittiöstä niin makeasti, että tuoksut aistii.  Meidän perheellämme on aika paljonkin kokemuksia ranskalaisruuista, sillä olemme käyneet maistelemassa niitä usean vuosikymmenen ajan.  Kiitos siskon, joka opiskeli nuoruudessaan kieltä ja vietti Pariisissa au-pair aikoja.  Myöhemmin hän oli siellä matkaoppaana ja mehän Jussin kanssa olimme mielellämme opastettavia.

Kirjoittelen ruokamuistoja enemmänkin, kunhan pääsiäiskiireet ovat ohi.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.