juhlaruokamuistoja

NUORISON NÄKEMYS SATAVUOTIAISTA VANHEMMISTAAN

jättikalakeitto ja elonkorjuujuhlia

Kun Jussi ja minä täytimme yhteensä sata vuotta, päätimme pitää kunnon kesäjuhlat.  Vieraita ilmoittautui yli sata.  Siinäpä sitten pähkäilimme, miten ruokimme koko joukon.  ”Laitamme tietysti kalakeittoa”,  kalamies-Jussi päätti.  Niinpä ryhdyimme tuumasta toimeen.  Juhlapäivänä pihallamme kiehui muuripadassa avotulella 60 litran keitto.  Kirjolohta oli yhdeksän kiloa ja perunoita noin 25.  Lisäksi siinä oli runsaasti sipulia.  Minä sain toimia makumestarina, kun piti arvioida suolan määrä.  Keitosta tuli erinomaisen hyvää.  Vieraat viihtyivät ja ruoka kelpasi.  Myös kotiviini maistui.  Viinimestari-Jussi valmisti sitä lähes sata litraa, eikä paljoakaan jäänyt.  Sen verran iso urakka juhlien järjestäminen oli, että kun 120 vuotismerkkipäivä lähestyi, minä päätin, että olemme matkoilla.  Saa nähdä miten käy, kun täytämme 140 vuotta…

HERKKUTATTI – akvarelli

Kotipihan kasvimaa on tuottanut sen verran vihanneksia, että olemme viettäneet lähes vuosittain elonkorjuujuhlia.  Jussi on kasvattanut komeita maisseja.  Aina ne eivät ole ehtineet kypsyä, mutta muuta tarjottavaa on ollut senkin edestä.  Ystäväjoukkue sekä meidän nuorisomme ja heidän kaverinsa ovat nauttineet hyvällä halulla buffettarjoilusta.   Se on sisältänyt vaihtelevasti maa-artisokka-, suppilovahvero- ja mustajuurikeittoa, metsäsienisalaattia, grillikasviksia sekä marjapiirakoita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.