ruokamuistoja portugalista

KULTAISET VUORET – akvarelli

gillattuja sardiineja, kiitos

Kun lapset olivat pieniä, kävimme useammankin kerran Portugalissa.  Albufeirasta muistelen lämmöllä meriretkeä, johon sisältyi lounas.  Rantauduimme pieneen hiekkapoukamaan.  Lapset pulikoivat kirkkaassa merivedessä sydämensä kyllyydestä.  Kun nälkä tuli, laivapojat kantoivat rannalle suuret ämpärilliset tomaatti-kurkku-sipulisalaattia ja tuoretta leipää.  Pääruuaksi he grillasivat avotulella sardiineja.  Päälle he roiskivat merivettä, jotta kalat suolaantuivat sopivasti.  Makunautinto oli huikea.

On minulla toisenlaisiakin kalakokemuksia.  Portugalin kansalliskala on kuivattu turska.  Matkoillamme sitä oli tarjolla joka ruokapaikassa.  Muhennoksena ja keittona, salaattina ja paistinkalana.  Se maistui ja tuoksui lipeäkalalle.  Osuimme muutaman kerran pikkukylien ruokapaikkoihin, joissa toden totta ei ollut muuta tarjolla kuin turskaa.  Siinä oli kestämistä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.