ruokamuistoja sveitsistä

PUNAINEN VUORI – kollaasi

makkarasalaattia ja kanaa korissa

Olen lukenut koulussa pitkän saksan, samoin Jussi.  Siksipä vierailut saksankielisillä alueilla ovat olleet ruokalistan lukemisen suhteen helpompia kuin Ranskassa.  Jussi muistelee edelleen haikeudella oluttupien mainioita wurstsalaatteja.  Pääsin jollain yhteisellä matkalla maistamaan, mutta en ollut kovinkaan vakuuttunut.  Salaatissa oli servelatmakkaranpaloja, punajuuria, sipulia ja perunanviipaleita etikkaisessa kastikkeessa.

Suurimman vaikutuksen Jussiin teki alppiravintola Seedorfin kylässä, joka sijaitsi lähellä Altdorfia.  Hän oli siellä harjoittelijana opiskeluaikanaan.  Teimme myöhemmin yhdessä nostalgiamatkan.  Ravintola oli nimensä mukaisesti erikoistunut broileriin.  Muuta siellä ei tarjottukaan.  Suuri sali oli täpötäynnä ruokavieraita.  Kanafileet tarjottiin korista ja päälle valeltiin sakeaa herkullista yrttimaustettua kermakastiketta.  Resepti oli salainen.  Siinä oli konsepti, joka toimi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.