rantalomalla samuin saarella

KOH SAMUIN LENTOKENTÄLLÄ LIIKUTAAN PIKKUJUNILLA

Hotelli Hanalei Gardensin poika oli vastassa kyltin kera, jossa luki Miika & Etula.  Hänelläkin oli minibussi, joka iloksemme kulki perille asti.  Asumme tutulla pohjoisrannalla tutun Boom Bayn vieressä.  Hanalein mökit ovat laadukkaita bungaloweja puutarhan keskellä.  Olimme tilanneet kaksi mökkiä, mutta päädyimme ensimmäiseksi yöksi yhteen isoon, jossa oli kaksi makuuhuonetta.

Jussi ja minä innostuimme, kun huomasimme että vanha majapaikkamme on edelleen voimissaan.  Sen etu on, että mökit ovat aivan rannan tuntumassa.  Niinpä varasimme emännältä saman bungalowin kuin vuosi sitten huomisesta alkaen.  Hinta on puolet halvempi kuin Hanaleissa.  Tosin tasokin on vaatimaton, mutta näköala ja meren kohina houkuttelevat. 

Otso pääsi kokeilemaan uimista lämpimässä meressä.  Mainingit pelottivat aluksi, mutta kahlaaminen isin sylissä rauhoitti kummasti.  Meri on pienelle miehelle outo ja uusi juttu.  Söimme illallisen Boom Bayn rantaravintolassa.  Täällä kokit osaavat maustamisen taidon.  Minun tom yam-keittoni oli yksi matkan herkullisimmista.  Illan kruunasi pihaan kaartanut pannukakkukauppias, joka paistoi kärryissään jokaiselle mieluisan herkun.  Nam-nam, sanoi Otso.

RANTAVESI ON YLI KOLMEKYMMENASTEISTA

su 28.4.2013
ensimmäinen Samui-päivä

Aloitimme sunnuntaipäivän aamupuurolla.  Hanelei Gardensin bungalowit ovat hyvin varustettuja.  Sieltä löytyy keittiö ja jääkaappi.  Istuimme aamupalalla tilavalla verannalla ja kuuntelimme puutarhan sirinää.  Kukkivat puut hehkui auringossa.  Isot värikkäät perhoset lentelivät silmien iloksi.  

Aamupäivä oli muuttopäivä.  Me siirsimme matkalaukkumme Boom Bayn rantamökkiin.  Nuoriso muutti Hanaleissa pienempään bungalowiin.  Keittolounaan jälkeen pääsimme vihdoinkin rauhoittumaan.  Iltapäivä sujuikin sitten leppoisasti uinnin ja auringonoton mekeissä.  ”Sinä rupeat pikku hiljaa muistuttamaan horoskooppimerkkiäsi”, Miika pääsi sanomaan.  Siis keitettyä rapua. 

OTSO UIMARI TURVALLISESSA SEURASSA

Saarelta löytyy erinomaisia kookosöljyjä suojakertoimilla.  Otso käyttää viittäkymppiä, me muut aluksi kolmeakymppiä.  Jos oikein pahasti käy, kyläkaupasta löytyy myös lievittävää aloe veraa.  Minun punoitukseni on jo vaihtumassa ruskeaksi, joten kyllä täällä pärjätään. 

ENSIMMÄINEN AURINGONLASKUMME SAMUILLA

Lähipäivinä meillä ei ole muita suunnitelmia kuin leppoisa lomanvietto.  Toki teemme pieniä retkiä, mutta kovin perusteellista matkapäiväkirjaa ei ole tiedossa.   Täällä on tapahtunut ihme.  Sivistys saapuu pikku hiljaa Samuin syrjäkylillekin.  Boom Bay bungalowkylässämme on lopultakin wi-fi.  Se tarkoittaa, että tuoreita blogipäivityksiä on luvassa enemmän kuin koskaan!
näin lupaa Leena, innokas matkapäiväkirjan kirjoittaja 

 

RANTALEIKKEJÄ

ma 29.4.2013
toinen Samui-päivä

Me pääsimme tänään vanhaan rytmiin.  Heräsimme, kun mökkimme tulvahti kullankeltainen auringonvalo.  Oli ilo pulahtaa aamunraikkaaseen mereen.  Meille on tullut tavaksi viettää joka aamu puolen tunnin vesijumppatuokio.  Sen jälkeen aamiainen, joka kuuluu mökkimme hintaan, maistui.  Se koostui paahtoleivästä, kahvista, juusto-kinkkumunakkaasta sekä luonnonjugurtista, tuorehedelmäsalaatista ja myslistä. 

SINGHATAUKO

 

LOUNASTAUKO – KUVASSA KOOKOSKERMAISTA RAPUKEITTOA

Vietimme keskipäivän kuumat tunnit Nathonissa shoppailukierroksella.  Mukaan tarttui ruokatarvikkeita Otsolle (täällä ei tunneta pilttipurkkeja), rantasandaalit Lauralle, bikinit Leenalle, hydrokortisonia kaikille sekä kuohuviinipullo tulevaksi vapuksi, joka on hyvin lähellä.

KOKO PERHE RANNALLA

Laura, Miika ja Otso viettivät mukavan rantapäivän.  Otso totutteli rantahiekkaan.  Lapio ja ämpäri olivat ahkerassa käytössä.  Istuimme porukalla katsomassa auringonlaskua, joka tänäänkin oli komean punainen.  Miika osti eilen kyläkaupasta kokonaisen durianin.  Hän nautti sen hyvällä halulla Jussin kanssa.  Me muut pysyttelimme kaukana, sillä jo tuoksu oli luotaan työntävä.

VENE – AKVARELLI POHJUSTETULLE KANKAALLE

ti 30.4.2013 vappuaatto

Sadekuuro virkisti rannan, kun istuimme aamiaisella.  Ehdin vapun kunniaksi maalata ensimmäisen akvarellini.  Rannassamme kelluu viehättävä pikkuvene, joka kelpasi erinomaisesti malliksi.  Otso on käynyt aamu-uinnilla ja vetäytyi omaan mökkiin päiväunille.  Meillä on vappusuunnitelmissa retki kunnon kalaravintolaan.  Toivotan kaikille ystäville riemukasta vappuaattoa!

There are 4 comments

 1. Leila

  Kiitos ”matkasta” mukananne ja tiedoista, että Otsolla ja teillä muillakin on kaikki hyvin.Kirjoitin jo yhden viestin teille, mutta sössin lähetyksen jonnekin bittitaivaaseen : )
  Meillä täällä on mukavat 10 astetta päivisin, mutta parina aamuna on saatu raapia jäitä auton ikkunoista ennenkuin on töihin päästy. Puita on mummun pihassa sahattu, hakattu ja pinottu ja sen kyllä huomaa niskoissa, mutta vaivat unohtuu kun saa kökkiä kukkapenkkejä kuntoon ja haravoida kuolleita ruohoja kenturalta. (nurmikosta on turha puhua ).Innolla odotan kuvia ja juttuja lisää, varsinkin Otsoa on niin ihana nähdä, mitähän poika tuumaa, kun pääsee taas suomen ”kesään”
  Toivotamme teille kaikille oikein mukavaa vappua ja Lauralle synttärionnea, vietämme ne täällä ajatellen ja toista synttärisankaria rapsutellen… T:Leila & Reijo

  Tykkää

 2. liisa

  hei. ihanan helteistä loman jatkoa sinne samuille. juuri hetki sitten vesikuuro kovan tuulen kanssa pyyhkäisi haagan ylitse, tuli muuten sieltä espoon suunnalta päin. jotta kannattaa olla siellä kaukana eikä täällä lähellä. mutta kyllä se loma ja mökkisää tulee vielä tännekin kolkkaan.
  oikein hauskaa vappua, löytyykä sieltä kuohuvaa, jos niin malja keväälle.
  minä otan kanssanne aaton kunniaksi siman, ja vielä lämpimän muffinsin. ovat kylläkin huomiseksi mutta menköön yksi maistiaisiksi.
  mukavia lomapäiviä kaikille ja varsinkin otsolle, joka näyttääkin viihtyvän ja nauttivan omasta lomastaan täysin siemauksin. jussilla on muuten hieno kesätukka, papukaijamerkki hälle.
  liisa

  Tykkää

 3. Jane

  joo, näyttävät viestit häviävän jonnekin.
  Upeita tunnelmia, hyvää lomaa koko poppoolle ja Lauralle huomenna onnellista syntymäpäivää!
  Jane ja pojat

  Tykkää

 4. Leena

  hei tiedoksi kaikille kommentoijille – viestit tulevat perille, mutta näkyvät julkisesti vasta, kun käyn ne hyväksymässä – näin vältymme roskapostilta Leena

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.