vapunviettoa thaitapaan

NUORISO MUUTTI UUTEEN MÖKKIIN

ke 1.5.2013 vappupäivä

On ilo herätä meren kohinaan.  Vappupäivä näyttää valkenevan aurinkoisissa merkeissä.  Vaikka lämpötila on jatkuvasti kolmenkymmenen yläpuolella, merituuli vilvoittaa.  Otso kulkee kotioloissa ja rannalla nakuna. 

Eilinen vapunaatto oli tuulinen ja pilvinen päivä.  Miika, Laura ja Otso päättivät muuttaa läheiseen Mimosa-hotelliin.  Siinä vierähti puoli päivää. Minä ehdin maalata ja käydä hieronnassa.  Valitsin listalta herbal massagen ja kuvittelin saavani raikkaan yrttiöljyn.  Eikös mitä, tunnin perusteellisen käsittelyn tulokseni olo oli vetreä ja tuoksu imelän kukkainen.  Siis vappukukkainen. 

Suunnittelimme ruokaretkeä Otson päiväunien jälkeen osittain myös kävelyretkenä.  Kalaravintola, joka oli määränpäämme, sijaitsi parin kilometrin päässä rannalla.  Hiekka on kovaa, joten rattaiden kera voi kyllä kulkea.  Mutta päästäksemme viereiselle hietikolle, pitää ylittää osittain kahlaamalla aikamoinen kivikko.  Totesimme sen liian hankalaksi ja otimme taksin.  Päätien vartta kulkeminen ei houkutellut, sillä liikenne on melkoinen. 

AATTOILTA OLI KUVANKAUNIS

Perillä tarjoilijat pyyhkivät ulkopöytiä, jotka sadekuuro oli kastellut.  Me tilasimme neljä erilaista tuoretta kalaa, joista osa höyrytettiin, osa grillattiin.  Lisäksi vielä mustekaloja ja vihanneksia kyytipojiksi. 

POJAT VALITSIVAT KALOJA RUOKAPÖYTÄÄN

TUKEVA VAPPUILLALLINEN MAISTUI KAIKILLE

Olo oli aika piukka, kun viimeisistä selvittiin.  Yritimme myös viritellä vappulauluja oluen ja thaiviskin säestyksellä, mutta eihän siitä mitään tullut kun sanat puuttuivat. 

Yö oli tropiikin musta, kun palasimme.  Nuoriso meni kiltisti nukkumaan omaan uuteen mökkiinsä.  Meidän villi iltamme Jussin kanssa jatkui canastapelin merkeissä.  Että sellainen vappuaatto.

KUOHUVIINIT KEVÄÄN KUNNIAKSI

Miikan joukkue saapui vapunpäivänä meidän rannalle jääkaappikylmän kuohuviinipullon kera.  Nautimme brunssin mökkimme rappusilla.    Muuta mainittavaa ei sitten tapahtunutkaan.  Minä maalasin verannalla.  Jussi lueskeli.  Kävimme porukalla uimassa ja Otso jatkoi hiekkaleikkejä. 

AURINGONLASKUJUOMAT

Meille on tullut tavaksi nauttia auringonlaskun hetkellä kylmät oluet rantahiekalla.  Vapun kunniaksi tilasimme oikein coctailit.  Aurinko laski punahehkuisena pallona suoraan mereen.  Se on harvinaista herkkua, sillä yleensä aurinko laskee pilviverhon taakse.  Ilta päättyi yhteisellä illallisella läheisessä Mama Moonissa.  Tilasimme kasviskevätkääryleitä ja papaijasalaattia sekä mustekaloja, panangcurrya, paistettua riisiä tofun kera sekä katkarapuja.  Siitä ei ruoka parane.

There is one comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.