korianterin juuria

TUOKSUVAA KORIANTERIA

Korjasimme vasta lokakuussa vähäisen sadon pienestä yrttiviljelmästämme.  Basilikat ehtivät paleltua, mutta onneksi nautimme niitä pitkin kesää.  Samoin kirveliä, joka rehotti villinä.  Uusin tulokas on minttu, jonka istutimme kiven koloon, jossa se saa vapaasti levitä.

Eniten minulle tuotti iloa korianteri.  Sen maku – ja tuoksu – jakaa ihmisiä.  Meille thaimakujen ystävinä korianteri kuuluu ehdottomasti etnoruokiin.  Löysin aasialaisesta keittokirjasta ohjeen, jossa käytettiin korianterin juuria.  Kokeilin ja ihastuin.  Ne antavat hienostuneen thaivivahteen.  Käytän toki myös lehdet, ensin persiljan näköiset rehevät ja myöhemmin syksyllä tillin oloiset.  Aina yrttimaalla käydessäni korianterin huumaavaa tuoksu yllättää.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.