vaaleanpunaista omenasosetta

OMENASOSETTA MINTUNLEHTIEN KERA

Syksy on aistillista aikaa.  Ruskan väreissä riittää silmän iloa.  Mökkikeittiössä tuoksui eilen kaali.  Tänään omenasose ja suppilovahverot.  Kuorimme ja paloittelimme aamulla pari ämpärillistä omenoita.  Tässä ihan ilmainen vinkki.  Omenat kannattaa käsitellä heti poimimisen jälkeen.  Niitä EI kannata säilyttää kolmea viikkoa.  Nyt saimme heittää lähes puolet pois.  Varsinkaan pudokkaat eivät säily.

 

OMENARAHKAA

Minä käytin omenanpalat pienissä erissä mikrossa.  Viidessä minuutissa ne pehmenivät, mutta hampaille jäi vielä töitä.  Heleän vaaleanpunainen väri tuli kaneliomenoista.  Tarjosin meille maistiaiset rahkajogurtin kera.  Ripaus vaniljasokeria ja tuoretta minttua sopivat makuun.  Ensi kerralla kokeilen kanelia.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.