thaikalakeitto – hyvä keitto

THAIKALAKEITTOA TALON TAPAAN

Jos Jussin bravuuri on jogurttikala, minun taitaa olla thaikalakeitto.  Tarjoan sitä säännöllisesti vieraille.  Maistuu se omalle väellekin, sillä siitä voi tehdä helposti versioita talon tapaan.  Tänään syntyi tällainen versio.

Keittelin kunnon kalaliemen perskeistä, jotka jäivät jogurttikalasta.  Siivilöin ja lisäsin kattilaan purkillisen kookosmaitoa, limetinlehtiä sekä sitruunaruohoa ja kuivatun chilin.  Kypsensin liemessä muutaman perunalohkon, runsaasti sipulia ja purjoa sekä parsakaalin varret.  Lisäsin lopuksi parsakaalin nuput ja jäiset katkaravut.  Maustoin keiton soijalla, valkosipulilla, sitruunapippurilla ja sitruunanmehulla sekä tietysti korianterilla.  Harmittelin, että korianterin juuret jäivät mökin pakastimeen.  Mikähän siinä on, että useimmiten kaikki tarpeellinen on väärässä paikassa.   Hapokkuus ja tuliset mausteet tekevät keitosta herkullisen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.