punaista ja vihreää

VÄRIKÄS LAUTASMALLI

Harmaa marraskuu jatkuu.  Yritän piristää päiviämme värikkäällä ruualla.  Ikkunaremontin jälkeen koti kiiltää puhtaana.  Kaunis kattaus tuntuu ansaitulta.  Vihreä höyrytetty parsakaali sai tänään seurakseen Jussin savustamaa lohta.  Piristykseksi raastoin porkkanaa ja koristelin annoksen talvivihanneksilla, siis tomaatilla, paprikalla ja kurkulla.  Kesän tuoreet yrtit ovat muisto vain.  Tai persiljapenkki rehottaa edelleen, mutta se on mökillä ja me jo kaupunkiasunnolla.

 

VIHREITÄ PAPUJA JA JUURESMUHENNOSTA

Tässä toinen vihreä versio.  Käytämme kaupan pakasteita tosi vähän.  Silloin tällöin tulee ostettua vihreitä papuja ja pinaattia.  Herkuttelimme syksyisellä juuresmuhennoksella ja höyrytetyillä pavuilla.  Muhennoksesta tulee maukasta, kun kiehauttaa perunoiden kera keltasipulia ja vähän porkkanaa.  Käytän keitinliemen nesteenä ja lisään vielä valmiiseen ruokaan pienen hienoksi pilkotun sipulin, joka täydentää maun.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.