jussin creme caramel

CREME CARAMEL

Jussilla on kaksi jälkiruokabravuuria.  Toinen on tiramisukakku ja toinen on vanukas.  Olemme kestinneet vieraita useammankin kerran näillä herkuilla.  Minä laitoin lounaaksi herkullista suppilovahverorisottoa.  Vahva kahvi ja makea appelsiiniarominen vanukas täydensivät aterian.  Näin Jussi sen teki:

4 keltuaista
4 kananmunaa
2 dl kermaa
6 dl maitoa
1/2 dl sokeria
1tl vaniljasokeria
raastettu puolen appelsiinin kuori

2 dl sokeria
1/2 dl vettä

Kiehauta maito ja kerma, jäähdytä.  Lisää kevyesti vatkatut kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri sekä appelsiininkuori.  Kuumenna pannulla 2 dl sokeria ruskeaksi ja lisää varovasti sulaan sokeriin vesi.  Kaada sokeriliuos lämmitetyn vuuan pohjalle ja kääntele se reunoille asti.  Lisää munamaito.  Kypsennä vesihauteessa 150 asteisessa uunissa 45 minuuttia.  Jäähdytä ja kumoa tarjolle.  Nauti hyvässä seurassa.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.