kirjoituksia koneesta jatkuu

ANSSI TÖRRÖNEN: MAALAUKSIA

Minä nautin viime lukuvuonna maalauksen ohella kirjoittamisesta.  Poikkitaiteellinen kurssimme jatkuu ja osanottajat ovat melkein samat.  Kokoonnuimme Galleria Koneessa ja valmistauduimme hersyttelemään uusien taideteosten äärellä.

Opettajamme Päivi Haanpää antaa riemastuttavia tehtäviä.  Ensimmäinen teema oli ”Jos olisin taideteos”.  Niin mikä olisin.  Olin vienyt ennen kurssia taidelainaamoon uusia töitä.  Grafiikkaa ja yhden kollaasin.  Niinpä valinta oli helppo, olisin kollaasi, niin kuin elämä itse.

Toinen aihe oli kirje jollekin maalaukselle.  Kolmas aihe oli yllättävien.  Saimme kolmen hengen ryhmissä tutkia ennalta määrättyä maalausta.  Kirjasimme tajunnanvirtana, mitä ajatuksia teos herätti.  Valitsimme niistä kolme ja kirjoitimme ne yksittäisille lapuille.  Lapuista keräsimme yhdeksän sanan tai lauseen runon.  Näin syntyy nykyrunoutta!  Ne olivat nimittäin yllättäviä ja hyviä.  Kurssi-ilta päättyi kättentaputuksiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.