kaali- ja punajuuripihvejä

PIHVIPÄIVÄ

PIHVIPÄIVÄ

Meillä on ollut pihvinpaistopäivä.  Keittelin punajuuret kypsiksi.  Kuorin ne  ja leikkasin tukeviksi viipaleiksi.  Kastoin pihvit vatkattuun kananmunaan ja leivitin korppujauhoilla.  Sitten laitoin ne kuumalle pannulle saamaan väriä.

Kaalipihvit olivat haastavampia.  Jussi suikaloi valkokaalin pieneksi silpuksi.  Samoin suuren keltasipulin, palan purjoa ja varovaisesti tuoretta chiliä.  Haudutin kaalia ja sipuleita vesi-öljytilkassa, kunnes ne olivat kuultavia.  Lisäsin jäähtyneeseen seokseen kaksi kananmunaa ja maustoin suolalla ja sitruunapippurilla.  Lopuksi lisäsin pari desiä vehnäjauhoja.  Paistoin kaalipihvit oliiviöljyssä kullanruskeiksi.  Lisukkeena tarjosin kermaviilikastiketta ja tuoretta puolukkasosetta.

Eikä ruoka-askartelu jäänyt pelkkään pihvinpaistoon.  Jussi kaipasi vaaleaa leipää.  Hän pyöräytti tottuneesti aamupuuron lopusta sämpylätaikinan.  Ei kestänyt kauaakaan, kun kotiin levisi lämmin leivän tuoksu.  Jotain hyötyä tyhjistä leipäkaapeistakin on.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.