silakkapihvejä, perunamuhennosta ja ruisleipää

KOTIRUOKAA KOTISUOMESSA

KOTIRUOKAA KOTISUOMESSA

Näitä kaikkia teki mieli, kun palasimme neljän viikon etelän lomalta.  Kun matkalaukut oli purettu, pyykit pesty ja koti saatu taas kuntoon oli herkuttelun aika.  Jussi paistoi silakat voissa.  Minä tein mehukkaan perunamuhennoksen kermamaidon ja sipulin kera.  Höyrytin väriläiskäksi ruusukaaleja.  Matkalta ostetut tarjoilulautaset pääsivät heti käyttöön.  Meillä kaikki astiat ovat käyttötavaraa.  Pienissä tiloissa ei ole mitään järkeä säilytellä juhla-astiastoja.

 

RUUSUKAALIMUNAKAS

RUUSUKAALIMUNAKAS

Tähteeksi jääneistä ruusukaaleista syntyi maukas munakas pikkutomaattien ja vahvan juuston kera.

 

Jouluruokamietteitä

Joulun läheisyys tuntuu vain hyvältä.  Minulla ei ole paniikkia, sillä vietämme joulunpyhät Jussin kanssa kahdestaan mökillä.  Suunnitteilla on runsas kalapöytä ja perinteiset joululaatikot sekä Iberian kinkkua.  Teen imelletyn perunalaatikon ja porkkanalaatikon itse, lanttulaatikon ostan ja piristän sitä kermatilkalla.  Sen lisäksi jouluumme kuuluu rosolli, haudutettu punakaali, purkkiherneet, kirpeä mustaherukkahillo ja jälkiruuaksi luumukermarahka sekä tietysti pienimuotoisesti leivonnaisia.  Voisin tehdä jouluksi vaikka piimäkaakun, siitä kyläilemään tuleva nuorisokin pitää.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.