tulinen katkarapukeitto

TUOKSUVIA AINEKSIA THAIKEITTOON

TUOKSUVIA AINEKSIA THAIKEITTOON

Seikkailemme terveysruokaviikkojen jälkeen makumaailmassa.  Se tarkoittaa lähinnä thaimakuja.  Otin käyttöön pakastimen kätköistä löytyneen pakkauksen Bangkokista tuotuja tom yam -keiton aineksia.  Sieltä löytyi sitruunaruohoa, chilipalkoja, galangalan-juurta ja limetinlehtiä.  Olen pakastanut kotikasvimaalta korianteria sekä eksoottisen makuista korianterinjuurta.  Näiden lisäksi tarvitsin keittoon purkin kookosmaitoa, kalalientä (Thaimaassa keittoon käytetään kanalientä), tuoreita herkkusieniä, kuutioitua tomaattia, sipulinlohkoja, murskattua valkosipulia, puristettua limetinmehua ja pakastekatkarapuja.

Kiehautin kookosmaidon ja lisäsin ainekset kypsymisjärjestyksessä.  Keittiöön tulvahti suloinen tuoksujen kirjo.  Myös maku oli kohdallaan.  Nyt ei tarvittu edes vakiomausteitani suolaa ja pippuria.  Tilkka kalakastiketta toi syvyyttä.  Keiton lisäksi voi höyryttää jasmiiniriisiä, jos haluaa tukevamman annoksen – tai jos chili kaipaa lievennystä.

 

SUOSIKKIKEITTONI TOM YAM KUNG

SUOSIKKIKEITTONI TOM YAM KUNG

 

THAIKEITTO MAISTUI SEURAAVANAKIN PÄIVÄNÄ

THAIKEITTO MAISTUI SEURAAVANAKIN PÄIVÄNÄ

Keittoa jäi seuraavaksi päiväksi vähän.  Kuumensin sen ja kuullotin pannulla lisukkeeksi jäljelle jääneet herkkusienet sekä puolikkaan punasipulia ja muutaman pienen terttutomaatin.  Lisäsin ne ja tujauksen chiliketsuppia keiton joukkoon ja tarkistin maun.  Se oli edelleen vahva ja herkullinen.  Vain katkaravut kärsivät lämmityksestä.  Keitin seuraksi jasmiiniriisiä.  Jussi totesi ”aidolta maistuu ja nyt on hyvä hetki harjoitella ennen tulevaa matkaamme”.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.