portugalilaiset vaniljaleivokset

IMG_0288

TEETÄ JA LEIVOKSIA

Odottelen viikonloppuvieraita.  Mietin, mitä hyvää laittaisin.  Muistin, että halusin kokeilla Lissabonissa maisteliamme vaniljaleivoksia.  Netti on siitä ihmeellinen, että sieltä löytää kaikki reseptit.  Minulla oli pakastimessa joululeivonnaisista jäänyttä lehtitaikinaa.  Se sopi leivosten tekoon mainiosti.  Täytteeseen tuli 3 keltuaista, 2 dl maitoa ja 2 dl kuohukermaa, 1 dl sokeria, 2 rkl perunajauhoja ja 1 rkl vaniljasokeria.  Ohjeen mukaan kaikki aineet mitattiin kattilaan ja kuumennettiin koko ajan sekoittaen paksuksi kiisseliksi.  Minä sekoitin kaikki muut aineet paitsi perunajauhot, jotka lisäsin viimeiseksi enkä sen jälkeen kiehauttanut kastiketta.  Vaniljasokerin asemesta käytin vaniljatankoa.  Lisäsin jäähtyneeseen täytteeseen vielä vähän sitruunamehua ja tilkan mantelilikööriä.  Jussi maisteli seosta ja totesi sen olevan herkullista sellaisenaan.

Pyöräytin sulaneet lehtitaikinalevyt rullaksi ja leikkasin niistä noin sentin palaset.  Kaulitsin ne pyöreiksi ja nostelin muffiinivuuan koloihin.  Täytin kolot jäähtyneellä vaniljatäytteellä ja paistoin 15 minuuttia 225 asteisessa uunissa.  Annoin leivosten levätä hetken ennen kuin poistin ne vuuista.  Ohje kehoitti tarjoilemaan lämpöisinä kanelin ja tomusokerin kera.  Minusta ne olivat herkullisia ihan sellaisinaan.  Tänään meillä oli herkkuhetki, kun nautimme teetä ja leivoksia.  Isäntä oli tyytyväinen, samoin emäntä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.