beluga-linssejä ja currypataa

LINSSEJÄ, PAPUJA JA KUIVATTUJA SIENIÄ

LINSSEJÄ, PAPUJA JA KUIVATTUJA SIENIÄ

Minä hamsteri siivosin ruokakaappeja ja löysin kaksi mielenkiintoisen näköistä ruskeaa paperipussia.  Muistin ostaneeni papusekoituksen ja mustia linssejä luontaistuotekauppa Inkivääristä.   Olin luvannut nuorisolle kasviscurrya.  Pavut ja linssit sopivat mitä mainioimmin pataan.  Liotin papusekoitusta varmuuden vuoksi koko päivän.  Beluga-linssejä ei tarvitse liottaa.  Riittää, että huuhtelee ne kylmällä vedellä.  Keittoaika on puolisen tuntia eli pitempi kuin punaisilla linsseillä.

 

KASVISCURRYA

KASVISCURRYA

Thaimaasta tuodut herkkucurrytahnat olivat lopussa.  Onneksi aitoja thaimakuja löytyi vielä runsain mitoin pakastimesta.  Kuullotin pannulla puna- ja valkosipulia, chilipaprikoita sekä luomuinkivääriä.  Kiehautin kasvislientä ja lisäsin pataan saman verran kookosmaitoa.  Kypsensin sipulit, inkiväärin, paprikat, paloitellut porkkanat, pari perunaa, liotetut sienet sekä linssit.   Pavut keittelin erikseen, sillä ne vaativat pitkän kypsymisajan.  Makua antamaan laitoin pataan kuivatun vahvan chilipalon, limetinlehtiä, sitruunaruohoa, curryjauhetta ja purkillisen tomaattimurskaa.  Maustoin lopuksi limetinmehulla ja soijalla ja koristelin creme fraisella sekä korianterilla.  Keittelin curryn kanssa tarjottavaksi kattilallisen jasmiiniriisiä.

 

NÄLKÄISIÄ SUNNUNTAIVIERAITA

NÄLKÄISIÄ SUNNUNTAIVIERAITA

Miikan perhe saapui lumipyryisenä sunnuntaina Hämeenlinna-vierailulle.  Tapasimme Aulangon kylpylässä.  Pikkupojat Otso ja Visa olivat innoissaan.  Molemmat uskaltautuivat vesiliukumäkeen isin sylissä.  Otso ei olisi halunnut lopettaa ollenkaan.  Kunnes nälkä yllätti.  Vieraille kasviscurry maistui, samoin vaniljakakkuset.    Huomenna odottelemme Annaa ja pikkupoikia.  Currya on vielä jäljellä.  Kakkusiakin on, sillä laitoin muutaman syrjään odottelemaan herkkusuita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.