talvisalaatteja

SIENISALAATTIA

SIENISALAATTIA

Olen ollut näin keskitalvella tosi laiska salaattien tekijä.  Kylmällä ilmalla kuumat keitot, pataruuat ja aina välillä myös pizza maistuvat.  Nyt odottelen nuorisoa kylään.  Se sai minuun vauhtia.  Tarjoan kasviscurryn kanssa tuoretta salaattia ja iltapalaksi karjalanpiirakoita ja sienisalaattia.  Sulattelin jäiset karvalaukut ja puristin niistä nesteen pois.  Sekoitin sienet, kaksi kovaksikeitettua kananmunaa, pari pientä salottisipulia silputtuna sekä raejuustoa ja turkkilaista jogurttia.  Maustoin merisuolalla ja sitruunapippurilla.  Hyvää tuli.

 

TALVISTA TUORESALAATTIA

TALVISTA TUORESALAATTIA

Tuoresalaatti on onnen kauppaa, sillä talvitomaatit ovat usein happamia ja kurkku maistuu kellarilta.  Pienet terttutomaatit osoittautuivat makeiksi eikä kotimaisessa kurkussakaan ollut muuta vikaa kuin hinta.  Pilkoin mukaan kypsää avocadoa ja pyörittelin lohkot tilkassa oliiviöljyä ja limetinmehua.  Tarjoan salaatinlehdet, pilkotut sipulit ja majoneesi-jogurtti-sinappikastikkeen erikseen.  Tämä siksi, että lapset voivat koota heille maistuvan annoksen – todennäköisesti ilman raakaa sipulia.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.