kookoskermainen pinaattikeitto ja fetasalaatti

RAUTAISANNOKSIA

RAUTAISANNOKSIA

Ostin innokkaasti rautapitoisia ruoka-aineita, kun meillä oli terveysviikot.  Löydän jatkuvasti pakastimesta herkkuja, jotka olin jo ehtinyt unohtaa.  Nyt käsiin sattui iso pussillinen luomupinaatinlehtiä.  Päätin kokeilla, miten ne sopisivat kookoskerman kera.  Lämmitin eilisen valkokastikkeen lopun ja jatkoin sitä kookoksella.  Lisäsin jäiset pinaattikroketit ja maustoin soijalla, sitruunapippurilla ja suolalla.  Keitin pari kananmunaa ja tarjosin keiton munanpuolikkaiden sekä paahdetun ruisleivän kera.  Maut sopivat mainiosti yhteen ja Jussi sai taas kunnon annoksen rautaa.

 

FETASALAATIN AINEKSET

FETASALAATIN AINEKSET

Tein enemmänkin löytöjä.  Tuomme matkoilta makupaloja paikallisista tuotteista.  Jääkaapin perältä löytyi kaksi umpiopakkausta Kalamata-oliiveja.  Yksi Jussin lempisalaateista on feta.  Niinpä toin kaupasta täsmäaineet iltasalaattia varten.  Eihän se kotioloissa maistu samalta kuin aurinkoisessa Kreikassa, mutta hyvältä kuitenkin.  Kuvasta puuttuu kuivattu oregano, jota toimme Thassokselta.  Sen aromit sopivat yhtä hyvin salaattiin kuin pizzaankin.

 

FETASALAATTI KUIVATUN OREGANON KERA

FETASALAATTI KUIVATUN OREGANON KERA

Kuutioin ja suikaloin salaattiainekset, sekoitin ne kulhossa oliiviöljyn ja puristetun sitruunamehun kera.  Maustoin vain oreganolla.  Ehkäpä nautimme perjantai-illan salaatin tuoreen patongin ja kuivan valkoviinin kera.

Jussi on mökillä lumitöissä ja lupasi tulla kotiin viinikaupan kautta.  Meillä on nimittäin vielä yksi yllätyspakkaus pakastimessa.  Loppukesällä rapuja tuli niin paljon, että laitoimme pienen kahdelle hengelle sopivan erän pakastimeen joulua varten.  Jouluna ruokaa oli ylenmäärin.  Niinpä nyt helmikuussa onkin hyvä hetki herkutella.  Herkkuhetki voisi olla nyt viikonloppuna, kun olemme kahdestaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.