lohipastaa ja itse pyydettyjä rapuja

MERIHENKINEN LOUNAS

MERIHENKINEN LOUNAS

Vietimme kala- ja äyriäisviikonloppua ihan vaan kahdestaan.  Jussin taitavissa käsissä pulskasta lohifileestä syntyi sekä graavia että lauantain lounasta varten kuutioita.  Valmistin mehevän pastakastikkeen hauduttamalla lohta hetken oliiviöljyssä valko- ja salottisipulin kera.  Lisäsin pannulle tilkan kuohukermaa ja maustoin sinapilla, ketsupilla, pippurilla ja suolalla.  Tuore tilli toi raikkautta.  Keitin pinaattituorepastaa ohjeen mukaan kolme minuttia.  Ateria oli maukas ja mikä parasta – nopea ja helppo valmistaa.

 

RAPUILLALLINEN ON KATETTU

RAPUILLALLINEN ON KATETTU

Illalla meillä oli todellinen herkkuhetki, kun kannoin punaiset ravut pöytään.  Olin sulatellut ne lempeästi parvekkeella.  Seuraksi ei tarvittu muuta kuin tuoretta tilliä, paahtoleipää ja oikeaa voita sekä tietysti kuivaa ja hyvää vallkoviiniä.  Ehkäpä teemmekin tästä perinteen.  Rapujuhlat elokuussa ja rapujuhlat helmikuussa – mikä sen mukavampaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.