rosamunda uuniperunat

PERUNAT OVAT VALMIIT KUUMAAN UUNIIN

PERUNAT OVAT VALMIIT KUUMAAN UUNIIN

En muista, koska viimeksi olen laittanut uuniperunoita.  Idea syntyi siitä, että tuulihattujen täytteenä ollutta graavilohimoussea jäi tähteeksi.  Sulatin myös pussillisen katkarapuja.  Kevätsipulisäys toi tuulahduksen keväästä.  Paistoin pestyjä ja tinapaperiin käärittyjä perunoita 225 asteessa puoli tuntia.  Kokeilin kypsyyttä ja jatkoin paistamista 200 asteessa vielä 15 minuuttia.  Kuorin perunat tinapaperista, tein ristiviillon ja täytin graavikalalla ja kermaviiliin sekoitetuilla katkaravuilla.  Vaikka paistoaika oli pitkä, vaiva kannatti, sillä lopputulos oli herkullinen.

 

KUUMIA UUNIPERUNOITA

KUUMIA UUNIPERUNOITA

Laitoin uuniperunoita sen verran paljon, että niitä riitti seuraavallekin aterialle.  Myös Jussin lihapata on ollut riittoisaa.  Ostin itselleni luomukauppa Inkivääristä kotimaista maustamatonta luomujalotofua.  Marinoin viipaleet soija-oliiviöljy-lime-chili-valkosipuli-seoksessa.  Paistoin kuumalla pannulla, jotta sain pinnalle väriä ja rapeutta.  Tein vielä lisukkeen tomaateista sekä kelta- ja valkosipulista – siis samanoloisen, jota nautimme lähes päivittäin Espanjassa.

 

PANNUT KUUMINA

PANNUT KUUMINA

Sinivalkoiset lautaset ovat tuoreimpia kirpputorilöytöjä à 50 centtiä.  Löytöjä on ihana tehdä, mutta kaappitila alkaa näyttää jo hälyyttävältä.  Ehkäpä kannan vanhimpia astioita Fidaan…

 

TOFUA, TOMAATTISIPULIPAISTOSTA JA UUNIPERUNA

TOFUA, TOMAATTISIPULIPAISTOSTA JA UUNIPERUNA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.