vihdoinkin nimiäiset tiedossa

FETA-PINAATTI JA SUPPILOVAHVERO -PIIRAKKATÄYTTEET

FETA-PINAATTI JA SUPPILOVAHVERO -PIIRAKKATÄYTTEET

la 14.3.2015

Tytär sanoi, älkää ottako paineita.  Minä sanoin, että otimme jo, kun nimiäiset siirtyivät ennen Thaimaan matkaamme hamaan tulevaisuuteen.  Tulevaisuus on huomenna – toivottavasti.  Me jatkamme Jussin kanssa siitä, mihin viimeksi jäimme.  Eli Jussi savustaa taas Norjan lohta ja tekee osasta graavia.  Minä en enää leivo kolmea piirakkaa, mutta kaksi lupasin pyöräyttää.  Olen varannut niitä varten tinavuokia, valmista lehtitaikinaa, toiseen itse kerättyjä suppilovahveroita, laktoositonta kuohukermaa, sipulia ja pikkutomaatteja.  Toiseen tulee kerman lisäksi kunnon fetaa ja pinaattia.  Teen täytteet tänään, mutta paistan piiraat vasta juhlapäivän aamuna.  Saan ne sitten juhlapöytään tuoreina ja lämpiminä.

 

TULIAISIA

TULIAISIA

su 15.3.2015

Viiden tunnin aikaerossa on puolensa.  Kotiinpalustamme on kulunut kolme päivää.  Vaivun iltaisin syvään uneen heti tv-uutisten jälkeen.  Aamuisin herään virkkuna kuudelta.  Keittiöstä tulvii tuoksuja.  Piirakkapohjat ovat esipaistumassa.  Minulla on uusi haaste, sillä lupasin tehdä täytteet ilman kananmunia Annan toiveesta.  Käytin täytteisiin paksua kermaa, jota keittelin niin että osa nesteestä ehti haihtua.  Redusoin?  Jussin kalat onnistuivat ja niistä tuli mehevät ja maukkaat.  Näiden eväiden kera lähdemme tuota pikaa ajamaan kohti Helsinkiä.

 

NIMIÄISMALJAT ON KAADETTU - ONNEA MISKA!

NIMIÄISMALJAT ON KAADETTU – ONNEA MISKA!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.