pääsiäistunnelmissa

MARMORIMUNIA JA PINAATTIKEITTOA

MARMORIMUNIA JA PINAATTIKEITTOA

Virittäydyin jo pääsiäisviikon alussa tunnelmaan.  Muistelin, että olen joskus kokeillut keitellä marmoroituja munia.  Testasin, muistuuko ohje vielä mieleen.  Laitoin keitinveteen sipulinkuoria ja käärin munat tinapaperiin, jonne ripottelin riisinjyviä.  Keitin munat kypsiksi ja huuhtelin ne kylmällä vedellä.  Lopputulos oli tyylikäs.  Maistelin niitä tuoreen pinaattikeiton kera.  Jos saamme nuorison pääsiäisvieraiksi, keittelen lisää marmorimunia ja voin lisätä niihin vähän väriäkin, ehkä.

 

UUSIA KOKEILUJA

UUSIA KOKEILUJA

Vierailen harvakseltaan facebookissa.  Tänään kiirastorstaina riemastuin, kun näin siellä kuvan sinisistä munista.  Ne oli värjätty mustikalla ja koristeraidat oli saatu aikaan kuminauhoilla.  Pitihän se kokeilla.  Keittelin toisessa kattilassa mustikkamunia ja toisessa perinteisiä sipulinkuorimunia.  Sinisyys jäi aika harmaaksi, varmaan olisi pitänyt panna enemmän mustikoita.

 

JOGURTTILOHTA, KUORIPERUNOITA JA HAPANKAALIA

JOGURTTILOHTA, KUORIPERUNOITA JA HAPANKAALIA

Pitkäperjantaina virittäydyimme pääsiäistunnelmaan.  Lounasaikaan Yle Teemalla soi Bachin Matteuspassio.  Minä keittelin kuoriperunoita ja katoin pöytään niiden seuraksi paastonajan kunniaksi hapankaalia.  Jussi paistoi herkullista jogurttilohta.  Eli ei meidän juhla-ateriamme ollut kovinkaan kevyt.  Mutta sitäkin maukkaampi.  Huomenna Miika perheineen tulee yökylään.  Tarjoamme vähemmän perinteistä pääsiäisruokaa.  Lupasin heille thaimakuja ja mämmiä.  Pikkupojat saavat miedot annokset.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.