thairuokaa pääsiäisenä

VIHREÄÄ CURRYA

VIHREÄÄ CURRYA

Me vähän rikoimme perinteitä valmistamalla Miikan perheelle thairuokaa pääsiäislauantaina.  Tämä siksi, että he ehtivät käydä ennen Hämeenlinnan vierailua Laviassa Lauran kotona.  Siellä Leilan keittiössä oli tarjolla perinneruokaa.  Meillä Thaimaan matka ja kokkikoulu Chiang Maissa olivat vielä tuoreessa muistissa.  Toimme tullessamme sekä currypastoja että tuoreaineksia.  Minä valmistin vihreää currya lähes oikeaoppisesti.  Pienet paikalliset vesikastanjat puuttuivat, korvasin ne kesäkurpitalla.  Muita ainesosasia löytyi kiitettävästi.

Kiehautin kookosmaidossa green currypastea ja lisäsin pataan salottisipulia, valkosipulia, paprikaa, pienen porkkanan väriläikäksi ja kesäkurpitsaa pieninä kuutioina.   Maustoin limenlehdillä, kalakastikkeella, palmusokerilla ja kuivatulla basilikalla.  Tuore thaibasilika olisi ollut kova sana, mutta mistäpä sitä talven keskellä.  Lisäsin loppuvaiheessa viipaloituja herkkusieniä ja pieniä kirsikkatomaatteja.  Tarkistin maun ja viimeistelin curryn ripauksella valkosipuli-chilikastiketta.  Tarjosin ruuan tuoksuvan jasmiiniriisin kera.

 

TULINEN MANGOSALAATTI VALMISTUMASSA

TULINEN MANGOSALAATTI VALMISTUMASSA

Jussin panos thairuokamenuun oli tuore ja tulinen mangosalaatti.  Hän suikaloi kovan vihreän mangon.  Mortteliin tuli hedelmän lisäksi muutama valkosipulin kynsi, kiehautettuja vihreitä papuja, tuore chili pieninä paloina, (huh sanoi Jussi maistettuaan), kalakastiketta, limenmehua ja palmusokeria (ruskea kakku kuvassa).  Kaikki ainekset hakattiin kevyesti, sekoitettiin ja jätettiin maustumaan pariksi tunniksi.

Kuvan valmispakkauksesta riitti thaiaineksia useampaankin ruokaan.  Minä käytin currypataan sitruunaruohoa, galangalan-juurta ja limetinlehtiä.

 

MANGOSALAATTI ON VALMIS TARJOTTAVAKSI

MANGOSALAATTI ON VALMIS TARJOTTAVAKSI

Tarjoilun yhteydessä Jussi lisäsi joukkoon paahdettuja pähkinöitä ja tuoreita katkarapuja  Nam.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.