mekö 5:2 hittidieetille

RUNSAS DIEETTITARJOTIN

RUNSAS DIEETTITARJOTIN

No, ainakin sitä voi kokeilla.  Matkat ja juhlapyhät ovat olleet herkuttelun aikaa.  Nyt kevään kynnyksellä on taas kerran aika keventää.  Ystävämme Terttu ja Immo ovat testanneet dieettiä menestyksekkäästi.  Googlasin ja osuin Me Naisten ruokasivuille.  Niiden mukaan tästä on kyse: ”5:2-dieetillä syömisiä rajoitetaan kahtena päivänä viikossa. Muuten eletään kuten ennen. Paastopäivinä naiset saavat syödä 500, miehet 600 kaloria. Viikon kalorimäärä vähenee niin paljon, että paino putoaa tehokkaasti. Silti iso osa pudotetusta painosta on rasvaa.”

Ja tässä käytännön oheita:

1. Jaa päivän 500–600 kaloria 1–3 aterialle.
2. Vältä paastopäivinä hiilareita ja suosi proteiineja.
3. Syö kananmunaa, maitotuotteita, vähärasvaista lihaa ja kasviksia.
4. Ruokajuomiksi käyvät musta kahvi, vihreä tee ja vesi

Testiryhmä Jussi ja Leena aloitti kevytruokailun maanantaina 4.5.2015.  Näin se meni.  Aamulla joimme todellakin mustaa kahvia, sillä maitoa ei ollut.  Puuroa emme skipanneet, vaikka siinä onkin hiilareita.

 

TERVEELLISTÄ KASVISKEITTOA

TERVEELLISTÄ KASVISKEITTOA

Reippaan kävelylenkin jälkeen kokkasin lounaaksi kasviskeiton, josta riittää vielä huomiseksikin.  Siihen tuli kasvislientä, parsakaalia, suuri terttutomaatti, kelta- ja valkosipulia sekä pakastimesta löytynyttä lehtikaalia, tilliä ja suppilovahveroita.  Tarjosin kuuman keiton raejuuston kera.

 

VÄHÄKALORINEN ILTAPALA

VÄHÄKALORINEN ILTAPALA

Illalla yllätin itseni kokeilemalla uppomunia.  Kiehuvan veden sekaan lisätään etikkaa, pyöräytetään veteen virtaus ja upotetaan muna.  No, ei niistä kauniita tullut mutta maku oli kohdallaan.  Tarjosin munat vihreän salaatin, tomaattilohkojen ja veteen säilötyn tonnikalan kera.  Tästä tuli todellinen terveyspäivä.  Television äärellä joimme vihreää teetä.  Emme laskeneet kaloreita – se tuntuu vaivalloiselta – mutta söimme toden totta paljon kevyemmin kuin normaalisti.  Olo oli hyvä eikä nälkä yllättänyt.  Tästä on hyvä jatkaa.

 

VÄRIKÄS MUNAKAS

VÄRIKÄS MUNAKAS

7.5.2015 viikon toinen dieettipäivä

Heräsin virkeänä aamuseitsemältä.  Odotin toiveikkaasti toista dieettipäiväämme, sillä ensimmäinen oli oikein virkistävä.  Katoin meille kauniin aamiaisen.  Värikästä munakasta, jossa oli parsakaalinnuppuja, lehtikaalia ja pikkutomaatteja.  Isot kupilliset kahvia ja pienenä myönnytyksenä juustonäkkärit.  Koska eilinen koko päivän sade oli mennyt ohi, siirryimme aamupalan jälkeen kevätpuuhiin mökille.  On ylellistä, kun voi vaihtaa kotia sään mukaan.  Valmistin eilen ison kasvispaistoksen, josta riittI herkkua vielä tälle kevytruokapäivällekin.  Näillä mennään tänään.

 

VAATIMATON KASVISLOUNAS ON KATETTU ULOS

VAATIMATON KASVISLOUNAS ON KATETTU ULOS

Mökillä kevät edistyy huimaa vauhtia, kiitos sateen ja tämän päivän auringonpaisteen.  Minä katoin vaatimattoman kevytlounaan keinulle.  Iltapäivä vierähti haravoidessa.

 

KEVÄÄN ENSIMMÄISET KORVASIENET LÖYTYIVÄT KOTIPIHALTA

KEVÄÄN ENSIMMÄISET KORVASIENET LÖYTYIVÄT KOTIPIIRISTÄ

Löysin hämmästyneenä omalta mökkipolulta kevään ensimmäiset korvasienet.  Eipä ole ennen tällaisia herkkuja näkynyt näin lähellä kesäkeittiötä.

 

ILTAPALASALAATTI

ILTAPALASALAATTI

Illalla palasimme kaupunkiin, sillä minulla oli kokous graafikkosiskojen kanssa.  Pilkoin meille iltapalaksi herkullisen salaatin, jossa oli raejuustoa, avocadoa, salottisipuli ja pari tomaattia.  Koko päivän oli ruoka mielessä, mutta nälkä ei ollut.  Tämä dieetti tuntuu hyvältä, sillä nyt tulee syötyä kaikkea terveellistä.  Jatkamme ensi viikollakin, kunhan nyt ensin toivumme äitienpäivästä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.