raviolia, vuonankaalia ja suppilovahveroita sekä mansikkarahkaa

TUOREPASTAA, SIENIÄ JA PAISTETTUJA TOMAATTEJA

TUOREPASTAA, SIENIÄ JA PAISTETTUJA TOMAATTEJA

Dieettipäivän jälkeen oli hauska suunnitella jotain hyvää.  Tuorepasta kelpaa aina ja valmistuu nopeasti.  Minulla on meneillään pakastimen tyhjennys – pikku hiljaa.  Tänään otin sulamaan suppilovahveroita, viimeisiä nokkospusseja (uudet tuoreet lehdet työntyvät jo maasta) sekä viime kesän mansikoita.

Sulatin pakasteet huoneenlämmössä.  Kuullotin sienet ja suuren pilkotun keltasipulin pannulla.  Lisäsin vähän vehnäjauhoja, sitten puoli purkillista kookosmaitoa ja kasvislientä.  Maustoin lempeästi soijakastikkeella, aromisuolalla ja pippurilla. Kiehautin juustotäytteiset raviolit ohjeen mukaan kuusi minuuttia.  Valutin ne ja kuumensin öljytilkassa nokkossilpun kera.   Paistoin lisukkeeksi pannulla tomaatinpuolikkaita ja maustoin ne kuivatulla oreganolla.  Asettelin kaikki kauniisti tarjolle.  Tästä kiireinen kotikokki pitää.

 

MANSIKKARAHKAA

MANSIKKARAHKAA

Yllätin meidät raikkaalla jälkiruualla.  Soseutin sulaneet pakastemansikat sauvasekoittimella.  Sekoitin rasvatonta rahkaa vaniljamaustettuun valmisrahkaan.  Puristin vähän limeä antamaan kirpeyttä.  Pyöräytin mansikkasosetta joukkoon ja koristelin tuoreilla espanjalaisilla mansikoilla.  Loput mansikat nautimme äitienpäivänä kuohuviinin kera.  Tästäkin kotikokki pitää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.