tuoretta vanajan kuhaa

KUHA WALEWSKA

KUHA WALEWSKA

Jussi avasi komeasti kesän 2015 kalastuskauden.  Kesti hetken, ennen kuin hän sai veneen vesille, sillä jäät olivat tuoneet venevajan eteen isoja kivenmurikoita.  Miika oli apuna raivaamassa veneväylää.  Se kannatti, sillä verkoista nousi ensi yrittämällä kolme komeaa kuhaa.  Se on parasta mitä tiedän.  Lupasin valmistaa niistä lempiruokaamme kuha Walewskaa.

Valmistus on työläs mutta palkitseva.  Varsinkin, kokki saa maistella lieden äärellä tilkan ruokaan käytettävää valkoviiniä.  Ohjeen olen kirjannut blogiin ennenkin.  Sitä voi soveltaa vapaasti.  Nyt käytin perunamuhennokseen tuoreita nokkosia, jotka antoivat sekä makua että väriä.  Nautimme herkun ulkopöydän äärellä, vaikka tuuli tuiversi niin että pöytäliina hulmusi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.