tofu-papupata

TUORETTA JA SÄILYKKEITÄ

TUORETTA JA SÄILYKKEITÄ

Mökkitalkoot jatkuvat.  Katto pitää saada päälle ennen talven tuloa.  Miika ja Jussi puuhastelevat lokakuun toisen viikonlopun sen parissa.  Minä menen hoitelemaan poikasia Espooseen.  En siis ole paikalla kokkaamassa työmiehille.  Mutta sen verran ehdin tehdä valmisteluja, että keittelin ison padallisen tukevaa tofu-papupataa.  Siitä riittää lämmitettävää ainakin kahdeksi päiväksi.

Hain kaupasta perusainekset eli perunoita, sipulia, kukkakaalia, palsternakkaa, tofua, inkivääriä ja purkilliset kidney- ja valkopapuja.

 

MAKUAINEITA

MAKUAINEITA

Pakastimesta löytyi makuaineita.  Sitruunaruohoa, chiliä ja limetinlehtiä.  Paistoin tofut pannulla ja maustoin soijakastikkeella ja chili-ketsupilla.  Kiehautin kasvikset vesitilkassa ja lisäsin purkillisen ruokakermaa.  Kookosmaito olisi sopinut paremmin, mutta se unohtui.   Tarkistin maun, lisäsin limemehua ja totesin keitoksen mukavan tuliseksi.  Mökiltä löytyy vielä yksi sopiva mauste eli tuore korianteri.

 

TOFU-PAPUPATA ON VALMIS

TOFU-PAPUPATA ON VALMIS

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.