kattotalkoot pastan voimalla

SUPPILOVAHVEROPASTAA JA ARTISOKANSYDÄMIÄ

SUPPILOVAHVEROPASTAA JA ARTISOKANSYDÄMIÄ

Kun kysyn Jussilta, onko hänellä ruokatoivomuksia, saan usein vastaukseksi ”pasta maistuisi”.  Olimme lokakuun puolessa välissä kahdestaan mökillä.

 

PASTA-AINEKSIA

PASTA-AINEKSIA

Sulattelin pussin suppilovahveroita ja tein niistä kastikkeen sipulin, purjon, tomaattien ja ruokakerman kera.  Kiehautin tuorepastan ja avasin purkillisen artisokan sydämiä.  Herkkuateria oli hetkessä valmis ja maistuvainen.

Seuraavana päivänä Immo ilmoitti tulevansa Jussille apumieheksi.  Olin suunnitellut laittavani työmiehille lihapullia.  Toisin kävi, sillä kauppaan oli kymmenen kilometriä matkaa, eikä kukaan ollut halukas ajelemaan edes takaisin jauhelihan takia.  Minä tein pikakatsauksen, mitä mökkikaapeista löytyi.  Ostan yleensä varamuonaksi pastapusseja, riisiä, tonnikalapurkkeja, kookosmaitoa ja tomaattimurskaa.  Pakasteessa on sieniä (edelliskesäisiä) ja marjoja (viime kesän satoa).

 

SIENIKASTIKE KIEHUMASSA

SIENIKASTIKE KIEHUMASSA

Näillä eväille valmistin meille tukevan padan värikkäistä kierremakaroneista, sienistä, sipulista, kookosmaidosta ja tomaateista.  Jääkaapissa oli pakkaus savusiikaa.  Se toi mukavan lisän pasta-annokseen.

 

SIENIPASTA JA SAVUSIIKA TARJOLLA

SIENIPASTA JA SAVUSIIKA TARJOLLA

Onneksi pastaa jäi sen verran tähteeksi, että yllätysvieraat Anna, Samu ja Miska saivat herkkua lämmitettynä.

Ja koska minulla oli kestittävänä ahkeria työmiehiä ja pikkupoikia, mikä olikaan sen luontevampaa kuin laittaa lettutaikina muhimaan.  Sulatin pakastimesta lettujen kaveriksi kesän mansikoita ja itse tehtyä omenahilloa.

Seuraavana päivänä piti oikein tosissaan katsastaa, mitä jääkaapista ja pakastimesta löytyy.  Kas, löytyi iso pussillinen pakastepinaattia.  Löytyi myös perunoita, kananmunia, tomaatteja, porkkanoita ja tuoretta paprikaa sekä mozzarellajuustopakkaus.

 

PINAATTIUUNIMUNAKAS SEKÄ TIMJAMIPORKKANOITA JA PAPRIKAA

PINAATTIUUNIMUNAKAS SEKÄ TIMJAMIPORKKANOITA JA PAPRIKAA

Niistä syntyi pinaattiuunimunakas kuoriperunoiden kera sekä kevyesti pannulla haudutettuja porkkanoita ja keltaista paprikaa timjaminoksan kera.  Työmiehet vakuuttivat, että ruoka maistui ja vatsa täyttyi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.