jouluruokaa tarjoo kunnon väki

JOULUPUURO SYNTYI OHRAHELMISTÄ

JOULUPUURO SYNTYI OHRAHELMISTÄ

to 24.12.2015 jouluaatto

Aurinko pilkistelee mutta lumesta ei ole tietoakaan.  Vietämme Jussin kanssa kahdestaan joulua Hämeenlinnan kodissamme.  Ei ole joulustressiä, sillä valmistamme vain täsmähyvää.   Suomen Turku on julistanut joulurauhan ja joulupuuro on syöty.  Kumpikaan ei saanut mantelia.  Jatkamme huomenna harjoituksia.

 

UUNI HAJOSI JOULUAATTONA, LAATIKOT KYPSYIVÄT LIEDELLÄ VESIHAUTEESSA

UUNI HAJOSI JOULUAATTONA, LAATIKOT KYPSYIVÄT LIEDELLÄ VESIHAUTEESSA

Minulla oli mielikuvitus lujilla, kun sain peruna- ja porkkanalaatikot uuniin.  Tuoksua ei ruvennut kuulumaan.  Miten voi olla, että uuni simahtaa juuri jouluaattona.  Uuni oli kylmä ja emäntä kävi kuumana.  Päätin sitten kypsentää laatikot vesihauteessa liedellä.  Laitoin ne uunipellille ja levyt kuumiksi.  Laitoin vielä toisen pellin päälle.  Ehkäpä tästä tuleekin uusi perinne.

 

KAALISALAATTIA JA UUSI VERSIO ROSOLLISTA

KAALISALAATTIA JA UUSI VERSIO ROSOLLISTA

Laitan joka joulu tuttuja juttuja.  Mutta joskus pitää kokeilla jotain uuttakin.  Tämän vuoden uutuus oli avocado-fetarosolli.  Se osoittautui erinomaisen hyväksi.  Tässä resepti.  Jussi innostui laittamaan pitkästä aikaa coleslow-kaalisaalaattia.  Punajuuret tarjosin keitettyinä ja herneet purkkiversiona.

 

JOULUINEN KALAPÖYTÄ

JOULUINEN KALAPÖYTÄ

Kalapöydässä oli tarjolla kylmäsavulohta ja tuoretta kirjolohen mätiä smetanan, punasipulin sekä kuoriperunoiden kera.

 

TARJOSIN JOULULAATIKOT SUORAAN KUUMALTA PANNULTA

TARJOSIN JOULULAATIKOT SUORAAN KUUMALTA PANNULTA

Lämminruokakattaus oli yksinkertainen.  Imelletty perunalaatikko ja porkkanalaatikko kypsyivät vesihauteessa meheviksi.  Lämmitin täsmäannokset pannulla.  Kylmäsavuporo oli sopivan suolaista ja haudutettu punakaali kirpeän makeaa.  Lisukkeina oli rosollia, kaalisalaattia, vihreitä herneitä ja karpalohilloa.  Olin aivan vakuuttunut, etten jaksa enää jälkiruokaa.  Pidimme pienen tauon.  Kun Jussi tarjoili omatekoista luumurahkaa, se maistui ihanalta.  Kyllä joulussa on puolensa.

 

la 26.12.2015

Vietimme sukujoulua Kauklahdessa Miikan ja Lauran luona.  Vein tuliaisena rosollia, joululaatikoita ja karpalohilloa.  Isäntäväellä oli kalapöytä katettuna, kun saavuimme.  Miten hyvältä uudet maut tuntuivatkaan.

 

JOULUINEN KALA- JA SALAATTIPÖYTÄ

JOULUINEN KALA- JA SALAATTIPÖYTÄ

Miika oli valmistanut savulohta, sinappisilakoita ja graavilohikiehkuroita.  Lauran bravuuri jouluisin on italiansalaatti ilman kinkkua sekä rapeat ruusukaalit.

 

JOULUINEN JÄLKIRUOKAPÖYTÄ

JOULUINEN JÄLKIRUOKAPÖYTÄ

Eikä jälkiruuissakaan ollut mitään moittimista.  Löytyi suklaakakkua (kaikille) ja rommimaustettua hedelmäkakkua (aikuisille).  Löytyi omatekoisia tryffeleitä, meheviä taateleita, suklaakarkkeja ja mantelilikööriä.

 

LUUMURAHKAA, NAM

LUUMURAHKAA, NAM

Sunnuntain jälkiruoka – jouluinen luumurahka – oli aivan yhtä hyvää kuin Jussinkin tekemä.  Nyt lisukkeena oli vielä Kaizun konjakkiluumuja, nam.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.