myrttiliköörihaaste

MYRTINOKSIA SARDINIAN TULIAISINA

MYRTINOKSIA SARDINIAN TULIAISINA

Ystävämme Kaizu on mestari valmistamaan likööriä melkein mistä vain.  Maistelimme Sardinian lomallamme mirtoa eli myrttilikööriä.  Saarella myrtti kasvaa villinä.  En sentään poiminut sitä kukkuloilta vaan löysin siistin pakkauksen lentokentältä. Unohdin sen keittiön kaappiin, mutta joulutohinassa pussukka tuli yllättäen vastaan.

Päätin haastaa Kaizun kokeilemaan, mitä siitä syntyisi.  Ainoa ohje, jonka löysin netistä, kertoi että lehtiä käytetään ruuanvalmistuksessa makua antamaan ja marjoista tehdään likööriä.   ”Marjat liotetaan muutaman kuukauden verran pirtussa, jonka jälkeen uutos siivilöidään, sokeroidaan ja laimennetaan vedellä halutun makuiseksi ja vahvuiseksi.”  Odotan jännittyneenä, saammeko ehkä juhannuksena maistaa tätä jaloa juomaa.  Myrttipussin mukana oli myös maistiaislikööriä, jota voi sitten verrata omatekoiseen.  Tai Kaizun tekoiseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.