leenan kaalipiirakka

KAALIPIIRAKASTA EI TULLUT KOVIN ESTEETTINEN, MUTTA MAKU OLI KOHDALLAAN

KAALIPIIRAKASTA EI TULLUT KOVIN ESTEETTINEN, MUTTA MAKU OLI KOHDALLAAN

Meiltä hajosi uuni jouluaattona.  Joululaatikot kypsensin lieden päällä vesihauteessa.  Hätä keinot keksii toden totta.  Ennen uutta vuotta saimme upouuden Upo-merkkisen lieden.  Perinteisen, ei keraamisen, ei induktiota.  Kaikkia olen kokeillut ja todennut sähkölevyt parhaiten meidän perheelle sopiviksi.  Ensimmäinen testi oli kaalipiirakka.  Valinto oli helppo, sillä kotoa löytyi iso kaalinkerä ja pakasteesta voitaikinaa.  Näin sen tein:

Kuullotin täytettä varten noin puoli kiloa valkokaalia, ison porkkanan ja kaksi sipulia. Jussi silppusi kaalin juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi, sipulit ja porkkanan hienonsin veitsellä.  Laitoin pannulle hautumaan voin kanssa noin puoleksi tunniksi ja maustoin suolalla, pippurilla, meiramilla, timjamilla ja tilkalla siirappia.  Ruokalusikallinen etikkaa toi mukavasti hapokkuutta.

Kaulin voitaikinalevyn pohjaksi, laitoin täytteen päälle ja voitaikinasuikaleita kanneksi.  Voitelin kananmunalla ja pistelin haarukanpiikeillä kanteen kauniit kuviot.  Paistoin uunin alaosassa 225 asteessa vajaat puoli tuntia.  Mehevä piirakka maistui puolukkahillon kanssa mainolta.  Ja mikä parasta, uuni osoittautui toimivaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.