marmoroituja munia

KANANMUNAT TEE-SOIJAMARINADISSA

KANANMUNAT TEE-SOIJAMARINADISSA

Olen kokeillut kaikenlaisia munareseptejä, mutta pinnalta marmoroidut munat olivat jotain uutta.  Aikaisemmin olen marmoroinut vain munankuoria.  Tuoreimmassa Martta-lehdessä oli ohje.  Sen mukaan munat kiehautettiin vedessä ja siirrettiin 20 minuutiksi vetäytymään keitinvedessä.  Sen jälkeen ne jäähdytettiin kylmässä vedessä ja pinta rikottiin lusikalla napauttamalla.  Keitinveteen lisättiin mustaa teetä ja pari ruokalusikallista soijakastiketta.  Minä sovelsin ja lisäsin vielä varmuuden vuoksi sipulinkuoriakin.

 

KEVYESTI MARMOROITUJA MUNIA

KEVYESTI MARMOROITUJA MUNIA

Munia keitettiin maustevedessä viisi minuuttia.  Sitten ne olivat valmiit kuorittaviksi.  Ohjeen mukaan väri vahvistuu, jos munia pitää liemessä yön yli.  Minä marinoin niitä parvekkeella tunnin verran.  Lopputulos oli aika vekkuli.  Värivahvistus ei olisi haitannut.  Nyt pinta oli hyvin hienostunut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.